er det forkert?

brevkassespørgsmål

er det forkert?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 10 år 9 måneder siden

Hej brevkasse...

Jeg er kommet helt vildt i tvivl, altså min mave siger ja men min hjerne siger nej... hvad siger du?

Jeg er blevet inviteret ud af ham fyren her som her 21 år og han er bare byens lækreste fyr og alle pige8rne falder over hinanden for at være sammen med ham og han er også ret sød og sådan... så da han spurgte mig blev jeg ret vild og sagde selfølgelig ja med det samme.

Men nu kommer problemet... jeg fortalte det til min storebror som blev helt hvis i hovedet fordi han´siger at han er kendt for at gå ud med unge pige og så nærmest voldtage dem. Altså ikke sådan rigtig men alligevel, fordi han kender tre piger som alle siger at de er blevet voldtaget af ham og så bare blevet dumpet bagefter. Min bror er 20 og kender ham rimelig godt og også de der piger, men hvad skal jeg gøre.. Han siger at han vil låse mig inde, hvis jeg tager ud til ham fyren her og at han vil fortælle det til min mor, men det skal han sgu ikke bestemme og jeg kan passe på mig selv.. men jeg tænker alligevel lidt over det..

Du skal måske lige vide at jeg kender ham fyren her fra håndbold og sådan rimelig godt og jeg tror altså ikke han kunne finde på at gøre mig noget.. og jeg har haft sex før, så jeg er heller ikke helt dum omkring det..

Go sommer til jer

Dateren 

Svar: 

Kære Dater

Det lyder dejligt, at du er blevet inviteret ud af byens lækreste fyr. Det er spændende og rart at blive inviteret ud af en fyr, som du netop synes, er lækker og sød. Det tænker jeg først og fremmest er et stort kompliment til dig, så glæd dig over det.

Du skriver, at du har talt med din storebror, som siger, at han ikke vil lade dig gå ud med ham, fordi han kender denne fyr. Det gør dig utryg, og du kan ikke lade være at tænke over det, selvom din mavefornemmelse siger dig, at du gerne vil gå ud med ham, at din storebror ikke skal bestemme, og at du kan passe på dig selv. 

Jeg tænker, at der kan være en meget stor forskel på, hvordan man går ud sammen og fx er kærester, når man er 15 og 21 år gammel. Som 21 årig har man som regel prøvet nogle helt andre ting og er dermed være meget mere moden og erfaren, end når man er 15 år. Derfor skal du passe godt på dig selv, og være meget opmærksom på, hvad du vil være med til seksuelt, men også hvordan i skal date. Hvis det fx er mest trygt for dig, at lære ham rigtig godt at kende, før du er helt alene med ham, så kan det være i skal date en hel del ude blandt andre. Gå i biografen, på café, til koncert, i parken osv. indtil du virkelig synes, du kender ham og føler dig tryg. Det kan også være, at du efter noget tid, når du kender ham bedre, skal fortælle ham, hvad du har hørt, sådan så du kan høre, hvad han siger til det. Hans reaktion kan også fortælle dig mere om ham og om, der ligger noget i de anklager. Det kan også være, han så forstår, hvorfor du fx har passet rigtig godt på og har været meget forsigtig. 

Det kan også være, du skal tale med dine forældre om det, hvis du kan det? På den måde er de klar over, hvem du ser, og at du mener, han er en sød fyr, på trods af hvad din bror siger. Så kan de måske hjælpe dig i forhold til, at din bror ikke skal blande sig, men også sådan så de ved, hvem du ser, kan hjælpe dig og ved, hvordan du har det med det. Hvis det er en mulighed for dig, synes jeg virkelig, du skal tage en snak med dine forældre. 

Du kan også fortælle din bror, at du lytter til, hvad han siger og netop vil lære denne fyr godt at kende, før I er alene, så han måske bliver beroliget lidt. Du kan forsikre ham om, at du nok skal være forsigtig, at du passer på dig selv og virkelig vil lære ham godt at kende. Du kan også fortælle ham, hvis du fx har fortalt dine forældre om denne fyr, så han ved, dine forældre har sagt, det er i orden og ved, hvad du laver.  

Så kære dater...husk at nyde din date og at du er blevet inviteret ud af den her lækre fyr. Hvis du passer godt på dig selv og dine grænser for, hvad du vil samt taler med dine forældre og din bror, så er jeg sikker på, det nok skal gå fint. 

Mange hilsner og rigtig god sommer til dig!

Louise. 

 

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program