Jeg kan snart ikke mere :-

brevkassespørgsmål

Jeg kan snart ikke mere :-

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 15 år 10 måneder siden

Jeg har det af helvede til. jeg er så såret, så følsom, så ked af det, også deprimeret. og mest af alt Ensom. Jeg har gået på efterskole siden august, og er slet ikke blevet knyttet til den, eller andre. jeg føler lige ud, at jeg er blevet sat i 'fængsel'. det eneste der holder mig fra at stoppe, er eksamen. Jeg har desværre heller ikk noget at komme hjem til. jeg føler ikk jeg har noget at holde fast i. det gør mig så deprimeret. jeg er kommet på efterskole på andet år, for at komme væk hjemmefra. det første var fantastisk. men alt har bare rutcet ned af bakke for mig. jeg er blevet mere afsocial, kan ikke holde kontakten med vennerne, og føler mig udnyttet af dem jeg har, på efterskolen. Jeg følger mine kammerater med mode, og er bestemt heller ikk grim. jeg ved bare ikk hvordan jeg skal klare det sociale mere. jeg kan ikk rigtigt snakke om det her med nogle, og hver gang jeg blotter mig lidt, for hvordan jeg har det, føler jeg mig nedgjordt bagefter. Folk forstår mig ikke. jeg følger at jeg er røget ned i et 'stort sort hul'. Jeg græder efterhånden hver nat, og føler jeg har kæmpet meget her i livet for at nå mine mål, ex, rygestop, stoffer, dårlige omgangskreds, små depressioner, overvægt og tabet over en mistet søster. Jeg har virkeligt nået meget, er blevet fuldstændig kvit med røg og stoffer, men hvordan jeg kommer ovenpå igen, ved jeg bare ikke. jeg vil ikke klare mine problemer ved at skære i mig selv, eller begynde bare at ryge, for det giver flere problemer. Jeg har bare brug for lidt hjæp.

Svar: 

Hej med dig!

Det lyder som om at du har det meget svært for tiden. Du fortæller, at du er følsom, såret, ked af det og deprimeret – og mest af alt ensom. Herudover fortæller du, at du efterhånden græder hver nat. Det lyder rigtigt hårdt!

Du fortæller om flere hårde kampe, som du har kæmpet og vundet. Bl.a. i forhold til rygestop, vægten og tabet af din søster. Det lyder som om at du har haft rigtig meget at slås med. Når man har oplevet flere rigtige svære ting, kan det pludselig blive for meget. Man kan få fornemmelsen af, at man ikke kan mere, og at man sidder fast. Er det måske sådan, at du har det?

Det kan være utrolig hårdt og kan virke uforståeligt, specielt hvis man føler at man har kæmpet hårdt. Det kan være frustrerende hvis man ikke føler, at man kan komme ovenpå igen. Man kan have brug for at få det hele bearbejdet ved at snakke med nogen om, hvordan man har det og hvad man har oplevet.

Det lyder som om, at du har prøvet at snakke om hvordan du har det, men at du har opgivet, da du ikke føler dig forstået. Jeg ved ikke hvem, du har snakket med omkring dine problemer, men jeg tænker, at det måske kan være en god idé, hvis du snakker med en voksen om hvordan du har det. Måske en lærer eller en psykolog på skolen? Det kan være svært for dine kammerater at forstå, hvad du har gennemgået.

Når man har det svært kan man let blive mere følsom, så man nemmere bliver påvirket af hvad andre siger og gør. Man kan let blive ked af det og det kan være svært at have overskud til at være social. Hvis man oveni det oplever, at man ikke bliver forstået, når man prøver at snakke om det, kan det give fornemmelsen af at man er helt alene med sine problemer og det kan føles meget ensomt.

Jeg tror det er rigtig vigtigt for dig, at du får snakket med nogen om, hvordan du har det. Måske en voksen på skolen. Er der måske en lærer på skolen du har tillid til? En som du kan snakke med omkring, hvordan du har det? Hvis du ikke har lyst til at åbne dig helt over for læreren, kan du måske få ham/hende til at hjælpe dig med at finde én, som du kan snakke med. En, som kan hjælpe dig med at komme videre.

Det er virkelig vigtigt at du får hjælp til at få det bedre. Det er som du selv skriver, vigtigt at du får hjælp til dine problemer, frem for at begynde at skære i dig selv.
Det er rigtig flot at du vælger at søge hjælp, det er det helt rigtige du gør!

Jeg håber, at der er en lærer eller en anden voksen, som du kan snakke med. En voksen, som kan hjælpe dig. Hvis det hele virker uoverskueligt for dig, - og hvis du ikke helt ved, hvem du skal snakke med, så er du altid velkommen til at logge på chatrådgivningen. Her kan du få en anonym snak med en rådgiver om, hvor du eventuelt kan får hjælp, eller hvem du måske kan snakke med.

De varmeste hilsner
Marianne.

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program