hjælp

brevkassespørgsmål

hjælp

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 15 år 9 måneder siden

hey .
jeg er en dreng på 14 år og jeg har det rent ud sagt af helved til!!
Jeg har store problemer her hjemme - jeg får tæsk, mine forældre tager stoffer og er altid fulde og, ja, det er lidt svært at sige, men det fordi min far han røre ved mig , altså der nede ved min ... jeg skammer mig så meget og jeg tør ikk stole på nogen, jeg ved ikk hva jeg ska gøre, jeg er trist hele tiden og sur, jeg er bange for mine forældre og jeg har altid meget ondt i maven på sådan en mærkelig måde.
Det går ikk godt i skolen , jeg pjækker og kommer hele tiden op og slås og jeg får aldrig lavet lektier og min lære har sagt at han vil kontakte kommunen hvis det fortsætter ...
Jeg ville ønske de opdagede hva der er galt for jeg ka ikk selv fortælle det til dem , det tør jeg ikk , jeg er alt for bange..
Jeg føler mig fuldstændig alene i hele verden og fuldstændig fortabt..
Ved godt at mit brev måske er lidt forvirrende ... sorry ...

Svar: 

Hej du!

Det er godt, at du har valgt at skrive til brevkassen, for jeg kan høre, at du har det meget svært. Du føler dig helt alene i verden og fuldstændig fortabt. Det er meget barskt og ikke retfærdigt, at du skal have det sådan.

Du fortæller, at dine forældre tager stoffer og drikker meget. Og at du både får tæsk derhjemme, og at din far rører ved din tissemand. Det lyder som om, at det er meget utrygt for dig at være derhjemme. Det må være svært, når du ikke kan føle dig tryg i dit eget hjem. Det er meningen, at man derhjemme skal kunne føle sig tryg og beskyttet. Man skal ikke hele tiden være bange, som du er. Det må være utrolig hårdt.

Dine forældre kan ikke passe ordentligt på dig, når de hele tiden er fulde og tager stoffer. De skal beskytte dig og hjælpe dig, så du har det godt. Og de må slet IKKE hverken slå dig eller røre ved dig på måder som du ikke kan lide. Det er strengt forbudt. Det siger loven i Danmark. Det er meget forkert af dem!

Du skammer dig meget over det, der sker derhjemme. Det er helt rigtigt, at det er meget forkert det, som du bliver udsat for. Men det er vigtigt, at du prøver at forstå, at det ikke er din skyld. Det er ikke dig, men dine forældre som bør skamme sig. Jeg ved godt, at det kan være meget svært for dig at forstå, specielt hvis du altid har fået at vide at det er din skyld. Jeg kan ikke ændre den følelse du har. Men det er vigtigt, at du prøver at forstå, at det ALDRIG kan være din skyld, hverken at du får tæsk eller at din far rører ved dig. Du er barn og dine forældre er voksen, og derfor skal de passe på dig og sikre, at der ikke sker dig noget ubehageligt.

Du fortæller, at du altid har ondt i maven på en mærkelig måde. Når man virkelig er ked af det og bange ligesom du er, kan man får rigtig ondt i maven. Det kan være forskelligt, hvordan det føles, nogle oplever det som en stor kugle/klump i maven, som følelse meget ubehageligt, som om den fylder rigtigt meget. Man kan også få klump i halsen, lidt som om man bare har lyst til at græde. Er det måske lidt sådan at du har det? Jeg tror, at grunden til at du har ondt i maven er fordi at du har det rigtig svært derhjemme.

Når du hele tiden er ked af det og bange, så må det være svært at koncentrere sig om at lave lektier og gå i skole. Hvis man er rigtig ked af det, og man ikke kan fortælle det til nogen, så kan man blive meget sur og vred – måske kan det være derfor, at du tit kommer op at slå i skolen.

Det er ikke meningen at du skal have det sådan. Det er vigtigt, at du får hjælp så det kan stoppe. Så du ikke længere skal være ked af det og bange hele tiden.

Det vil være rigtig godt, hvis du kunne snakke med en voksen om, hvordan du har det. Jeg ved godt, at det er meget svært for dig og at du er bange for at sige det til nogen. Jeg vil derfor anbefale dig, at logge på Cyberhus Chatrådgivning. Her kan du anonymt få en snak med en rådgiver om, hvordan du har det og hvad du kan gøre.

Du skal vide, at det kan blive anderledes. Du kan får det bedre, så du ikke længere skal føle dig helt alene i verden og fuldstændig fortabt. Det er rigtig godt, at du har skrevet til brevkassen. Du fortæller rigtig flot, hvordan du har det, og hvad der sker derhjemme. Jeg tror som sagt, at det vil være godt for dig at får en chat med en rådgiver på Chatrådgivningen.

Mange tanker
Marianne
 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program