Angst

brevkassespørgsmål

Angst

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 11 år 12 måneder siden

Hej Kan angst forsvinde?

Svar: 

Hej med dig

Tak for dit meget konkrete spørgsmål her til brevkassen.

Det korte svar på dit spørgsmål er: ja, angst kan godt forsvinde. Det kan forsvinde både gennem behandling, men som barn kan man faktisk også godt ”vokse fra” angsten.

Angst findes i forskellige udgaver og det er meget forskelligt hvor meget og hvordan de påvirker ens liv og hvordan de bedst behandles. Der findes fx panikangst, socialfobi, agorafobi, diverse enkelte fobier (hvor man er bange for en enkelte ting så som edderkopper), generaliseret angst og OCD. Den bedste behandling er oftest terapi hos en psykolog og nogle gange vil man også få medicin.

Du skriver ikke om det er dig der oplever at have angst, en du kender eller om du bare er interesseret i emnet. Derfor ved jeg ikke helt hvad du har brug for at vide. Jeg vil dog lige sende dig et link til Angstforeningen i Danmark hvor du kan finde mere information: www.angstforeningen.dk/.

Er det dig der oplever at have angst, synes jeg du skal tale med en voksen om det, så I sammen kan finde ud af om du skal have noget professionel hjælp og så du kan få noget støtte og omsorg mens du er i angsten. For selvom man godt som barn kan vokse fra sin angst på et tidspunkt, har man stadig brug for støtte og hjælp igennem det.

Jeg håber du kunne bruge mit svar til noget – og har du brug for at vide mere er du velkommen til at skrive igen.

De bedste hilsner fra Heidi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program