Mine veninder ?

brevkassespørgsmål

Mine veninder ?

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 15 år 7 måneder siden

Hej.

Alle mine veninder uden for klassen kan godt lide mig og synes jeg er meget sød, jeg er ok pæn og den klogeste i klassen. Men alligevel har jeg disse problemer som jeg håber du kan hjælpe mig med.

1) En pige fra min klasse og jeg var engang meget gode veninder, og nu er vi uvenner. Vi havde været uvenner før fordi hun ikke gad og forklare mig hvorfor hun løj. Og så ca. en uge efter blev vi venner igen, og jeg glemte det. Vi talte ikke sammen i meget lang tid og så har vi denne samtale over mobil (red: slettet fra brevkassen)

Jeg forstår ikke hvorfor hun gør det?? Min bedste ven (en dreng) sagde at han tror at det skyldes misundelse, men kan det være noget andet? Jeg har ikke gjort hende noget nogensinde

2) Min anden "veninde" svarer mig aldrig på arto og msn og på arto sletter hun bare mine beskeder. Vi var sammen i sidste uge, og der var der slet ingen ting. Skal jeg snakke med hende om det eller lade være?

Tak på forhånd : )
 

Svar: 

Hej 12-årige,

Jeg vil klart råde dig til at tale med din veninde omkring det. På skrift kan man meget nemt misforstå noget, og man kommer måske nogle gange til at skrive noget, som man ikke mener så hårdt eller på den måde, hvorpå modtagere af beskeden forstår det.

Kropsprog, tonefald, mimik mv. hører til ord og understreger følelser. Det er meget vigtige ting, som gør at samtaler kan være bedre end skriftlig kommunikation over f.eks. mobil.

Jeg synes, at du skal aftale at mødes med din veninde og få en god og ærlig snak med hende. Prøv som udgangspunkt at glemme jeres "snak" på mobiltelefonen og så begynd på en frisk og hør hende af, hvad hun synes om dig, og om hun gerne vil være gode venner med dig igen.

Bær ikke nag og brug din tid og energi på at finde ud af om der er sket en misforståelse mellem jer. Jeg synes i hvert fald, at du skal fortælle hende, hvordan du har opfattet hendes beskeder, og hvordan du har følt efter jeres sms-udveksling, og så høre hende af, hvordan hun har haft det siden.

Måske det viser sig, at det hele slet ikke er så slemt, og så kan I tage den derfra og måske viske tavlen helt ren og begynde på en frisk.

Vedr. din anden veninde. Så er det min anbefaling at du også taler med hende. Spørg også hende om I stadig skal være venner, og sig til hende at du gerne vil skrive med hende på msn/arto og ikke kan forstå hvorfor hun ikke svarer. Spørg hende om hvorfor hun ikke svarer dig på msn og sletter din beskeder på arto.

Held og lykke med det.

Hilsner fra Line

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program