hvad skal jeg vælge?

brevkassespørgsmål

hvad skal jeg vælge?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 15 år 2 måneder siden

hej loa.
Jeg er en pige på 16 år. Jeg er meget i tvivl hvad jeg skal næste år. Lige nu går jeg i 10.klasse på en lille skole. Jeg kunne vælge at fortsætte da der også er en slags gymnasie der. Jeg har sådan set udfyldt ansøgningen, men jeg ved bare ikke om det er dét rigtige valg. Jeg er en ret stille pige, og føler egentlig ikke rigtig jeg har nogle venner på denne skole. Jeg håber selvfølgelig på forbedring. På den anden side har jeg også lyst til at starte et helt nyt sted. Jeg ved det er vigtigt at have det socialt godt, og det føler jeg ikke jeg har nu. hvad skal jeg gøre? Starte på en frisk igen, eller fortsætte hvor jeg er nu? Jeg tror jeg ville få det bedre socialt på et andet gym., men her tror jeg til gængeld jeg ville få mere ud af undervisningen, da der er mindre i klasserne osv. !
 

Svar: 

Hej

Det kan være svært at vælge når man står foran store forandringer som du gør, og jeg kan forstå, at du vil udnytte denne forandring til at få en ny start, og det er der i sådan en situation rigtig gode muligheder for.

Når jeg læser dit brev, lyder det som om at du helst vil starte på det andet gymnasium, men er bange for at du vil få mere ud af undervisningen der hvor du er nu.

Du vil ikke nødvendigvis få mere ud af undervisningen fordi klasserne er mindre. Derimod er det vigtigt for din indlæring, at du har det godt socialt og er trygge ved dine klassekammerater.

Forandring kan være en rigtig god ting, især hvis man som dig gerne vil starte på en frisk, lære nye mennesker at kende og få nye venner.

Jeg synes du skal overveje hvilket gymnasium du helst vil på, og så vælge det hvor du har mest lyst til at være.

Kærlig hilsen

Denise

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program