hvad kan det være?

brevkassespørgsmål

hvad kan det være?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 14 år 10 måneder siden

hej er en pige på 15 år som er rimelig bekymret de sidste 2-3 dage har jeg haft et udslæt " dernede" det er rødt det klør rimelig og der er nogle små prikker har også fået nogle små udslæt på nakkem bag ved mine ører sådan nogle knopper hvad kan det være? har aldrig været i seng med nogen eller haft seksuel kontakt med nogen så kan ikke være blevet smittet på den måde er rimelig bekymret da min krop på det sidste er begyndt at klø mere og er bnage for det bliver værre håber i kan hjælpe mig

Svar: 

Hej du!

Når du oplever noget som du føler ikke er normalt, så er det rigtig godt at du undersøger det. Derfor er det fint at du har sendt det her spørgsmål til os :-)

Du skriver at du både har røde knopper i skridtet og i nakken. Det kan godt være to forskellige årsager til at du har dem i skridtet og dem i nakken.

Nu ved jeg ikke om du har problemer med bumser, men det kan godt ske, at de dukker op i nakken, på ryggen. Det kan være forklaringen på de røde knopper som du har i nakken.

Der kan være flere grunde til at man får knopper i skridtet. Hvis du barberer dig i skridtet så kan det godt begynde at klø, og man kan få røde knopper. Knopperne kommer fordi huden let bliver irriteret ved barbering. Det kan også klø i skridtet hvis man har fladlus. Men jeg tror ikke det er det du har, da de bliver overført ved seksuel kontakt, og ikke giver røde knopper.

Det jeg har skrevet her er kun bud på hvad det kan være, for jeg kan ikke sige det med sikkerhed når jeg ikke kan se dig. Derfor er det en god ide at besøge din læge, så han/hun kan finde ud af  hvad det er. 

Hvis det er noget som du tænker meget på, så kunne det være en god idé at snakke nogen om det. Det kunne være en veninde, en af dine forældre eller en anden i din familie.

Venlig Hilsen
Iben 
 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program