Influenza A

brevkassespørgsmål

Influenza A

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 14 år 8 måneder siden

Hej. Dør alle der får influenza A? -Eller kan man få medicin? -Hvis ja, hvad? Jeg er utrolig bange for den. Hilsten S.

Svar: 

Hej Pige.

Jeg kan godt forstå du bliver nervøs med alle de historier i fjernsynet. Og jeg syntes det er rigtig godt du spørger når det nu bekymrer dig.

Nej, det er meget få der dør af influenza A. Du skal ikke være nervøs, der er influenza epidemier næsten hvert år, og det er helt normalt.

Desværre dør der folk af influenza hvert år, men det rammer mest mennesker som er meget modtagelige. Det kan for eksempel være gamle mennesker og babyer.

Det der er noget skidt ved influenza A er, at den rammer nogle andre grupper end dem den almindelige influenza plejer at ramme. Det vil sige at unge og alm. voksne også kan blive syge af den. Langt de fleste vil opleve det som en ganske almindelig influenza og blive raske igen i løbet af et par dage i sengen.

Hvis du bliver syg og føler det som om du har influenza, så er det en god ide at gå til læge, for at finde ud af hvilken form for influenza du har og på den måde fortælle dig hvad du skal gøre.

Jeg synes også du skal fortælle din far og mor at du er bange for at blive syg, fordi det hjælper at snakke om det. På den måde kan det være du ikke behøver at gå rundt at være bange mere.

Håber det hjalp dig lidt.

Venlig hilsen

Anette

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program