opholdsted

brevkassespørgsmål

opholdsted

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 14 år 5 måneder siden

Der er ingen ting der er som det skal være. Jeg kom på et opholdsted for 3 måneder siden, begrund af vold i hjemme, fordi min far slog uden nogen grund. Blev tvangsfjernet hjemmefra. Jeg synes det er et lorte opholdsted, fordi de er så strenge, og de er ligeglad med alt. Der går en måned, hvor jeg for besøg af en veninde, hjemmefra. Vi vælger at stikke af sammen, fordi jeg ikke ville være på det opholdsted. Vi bliver eftersøgt af politiet, hvorfor kunne de ikke bare lade os være i sted for. Efter lidt over et døgn, bliver vi fundet. Jeg kommer tilbage til det der opholdsted, og min veninde kommer hjem til hende selv.

Pædagoger på opholdstedet, er så onde, og siger at jeg ikke må være sammen med mine veninder hjemmefra. Har de ret til det ? På en måde, vil jeg heller hjem, til mine forældre, selvom det var noget lort. Er begyndt på en ny skole et andet sted, Jeg gider ikke blive venner med nogen af dem, jeg vil have mine gamle veninder tilbage. Jeg gider ikke blive straffet, bare fordi jeg er på et opholdsted. Hvis jeg ikke kommer hjem inden på Mandag. Så stikker jeg af igen, for så gider jeg ikke være der. Aldrig i livet. Dumme pædagoger. Det er på en måde bedre at være der hjemme, end på et opholdsted selvom jeg fik blå mærker. Og i kan bare lade mit navn stå, jeg er ikke flov over at vise hvem jeg er. Knus M.

Svar: 

Hej M.

Jeg har anonymiseret dit indlæg. Det gør vi ved alle indlæg i Cyberhus og vi gør det for at beskytte dig.

Når det er sagt, så kan jeg godt forstå at det lige nu er helt vildt frustrerende og svært. Lige meget hvem der har ret eller hvem der gør noget forkert, så er det altid svært at skulle flytte og vænne sig til nye rammer og en ny hverdag. Det kan jeg godt forstå.

Du skriver, at du er tvangsfjernet og derfor går jeg ud fra at forældremyndigheden er overdraget til din kommune. Hvis den er det, så må de bestemme hvor du skal bo og hvem du må se. De bestemmer de ting ud fra, hvad de synes der er bedst for dig. Sådan er det og det kan du ikke lave om på.

Det vil sige, at hvis du stikker af igen, så vil politien finde dig igen og sende dig tilbage til institutionen. Hvis du bliver ved med at stikke af, kan de være nød til at finde en anden institution, hvor det ikke er så nemt at stikke af.

Du fortæller at du har boet der i 3 måneder og derfor er det stadig ret nyt. Jeg synes du skal få snakket med din kontaktpædagog, også selvom du synes de er onde. Måske handler det om, at der lige nu skal gå lidt tid, hvor du skal lærer alt det nye, vænne dig til skole osv.

Måske kan du lave en aftale med pædagogerne om hvordan det bliver i fremtiden. Hvornår må du komme hjem og besøge familie og venner? Hvornår kan de besøge dig? Det kan være rart at vide, så har du noget at forholde dig til.

Du skal også vide, at du har en sagsbehandler i kommunen som du måske allerede har snakket med. Det er den person som du kan snakke med, klage til eller komme med ønsker om ting du synes der skal ændre sig. Og så må du høre hvad den person mener om det.

Jeg synes også du skal kigge forbi chatten her i Cyberhus..Her sidder der voksne som gerne vil lytte. Måske kan det være rart for dig at en anden voksen måske kan støtte dig i øjeblikket. Den har åben hver mandag til torsdag kl. 14-19.

Venlig hilsen

Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program