Min far

brevkassespørgsmål

Min far

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 14 år 1 måned siden

Min far har det med at miste besindelsen nogle gange. Her den anden dag da jeg kom for sent hjem fra en fest kom vi op og diskutere. Jeg ved godt jeg aldrig skulle have gjort det, men jeg havde drukket lidt for meget til festen. Jeg sagde sagde til ham at han skulle flytte sig sådan at jeg kunne komme i seng, og jeg kunne bare se på ham at jeg skulle ud af huset fordi han var virkelig rasende! Jeg prøvede at komme ud af hoveddøren, men han nåede ind foran mig også fik jeg rigtig mange tæsk. bagefter sagde han at jeg skulle gå i seng også snakkede vi om det den næste dag. Dagen efter sagde han at han nok havde overreageret og at det ikke ville ske igen, men problemet er at det er sket før hvor det ikke bare var almindelige lussinger, men hvor han har slået så hårdt at man virkelig kunne se det bagefter. Er det okay når han nu siger at det var en fejl? Jeg har et stort problem med skolen når jeg skal have dansk fordi det er en mandlig lærer vi har. Han er rigtig sød, men jeg er altid bange for at han pludselig slår ud efter mig i timen. Og jeg ved godt det er dumt, men jeg begynder og ryste og får hjertebanken når han stiller mig spørgsmål.. Det er det samme med mine veninders fædre, og det er vildt belastende! Hilsen Naomi

Svar: 

Hej Naomi

Jeg vil gerne starte med at svare meget klart på dit spørgsmål og så har jeg bagefter nogle ideer til hvad du kan gøde nu.

Nej, det er ikke okay din far slår dig, heller ikke hvis han siger det er en fejl. Det er vold og det er ulovligt at slå børn og det er der en grund til. Når et barn bliver slået, så kan det tage skade, blive bange for andre mennesker, føle sig meget ked af det og måske tro at det er ens egen skyld.

Det er også grunden til at du bliver bange for om din lærer kunne finde på at slå dig. Det kan din lærer ikke og måske er det rart at få at vide, fordi det er helt sikkert ikke rart at sidde i klassen og være bange for om det kan ske.

Din far må ikke slå dig, heller ikke hvis du gør noget som han ikke synes er ok. Han må gerne skælde dig ud og blive sur, men han skal snakke med dig, i stedet for at slå.

Det kan være rigtig svært at snakke med sin far om de her ting. Derfor synes jeg du allerførst skal snakke med en anden voksen som du stoler på og har det godt med. Det kunne være en lærer eller en fra din egen familie.

Det kan nemlig godt være rart at have en at snakke med om det og en som kan hjælpe en med at få det stoppet.

Jeg har fundet en hjemmeside, som jeg også synes du skal besøge. Den hedder www.familievold.dk og kender rigtig meget til det her med vold derhjemme. De har en brevkasse og jeg synes faktisk du skal prøve at skrive til dem også, måske har de nogle gode ideer du også kan bruge.

Den sidste mulighed jeg vil give dig her, er vores chat i Cyberhus. Her sidder der voksne som også gerne vil prøve at hjælpe dig og lytte til dig. Den har åben hver mandag til torsdag kl. 14-19 og du kan være helt anonym her.

Jeg håber jeg har svaret på dit spørgsmål, og at du bruger nogle af de muligheder jeg har givet dig.

Venlig hilsen

Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program