Rygning

brevkassespørgsmål

Rygning

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 13 år 7 måneder siden

Hej cyberhus. Jeg har vidst siden jeg var lille at jeg var imod rygning, men desværre er jeg tilsyneladende den eneste i min familie ikke hylder cigaretter. Min mormor ryger f.eks. Det har i lang tid været til trods for mine både indirekte og protester været iorden at ryge hos mig "for jeg kan bare gå ind på mit værelse". Det var først efter mange følelsesmæssige diskussioner med min mor hvor at JEG var den uopdragende unge der vil have sin vijle at hun med til at åbne vinduet mens de ryger hvis spiser mindre salt på MIN mad. Samtidig må jeg ikke spørge jeg skal gå ind på værelset for at slippe for røgen. Fordi de gange jeg har mig" at spørge er min mor blevet ked og jeg bliver skældt ud for at såre hende og åbenbart hele familien. Det værste er at virker som om min mor prøver at omvende mig til ryger med støtte fra alle grene af familien samt at på en efterskole var der alkohol forbud men ingen sagde noget til at min genbo røg og forstod ikke at jeg var forvirret over at de må når min genbo ikke engang var 18. Det er jo blevet ulovligt for folk under 18. Det er sådan fordi det er sådan var det fælles budskab. Hilsen mig

Svar: 

Hej dig

Jeg syntes det er flot af dig, at du har sådan en holdning omkring rygning, fordi det virkelig er sunhedsskadeligt. Jeg tror også, at grunden til du tager disse mange diskussioner med din mor, er fordi du holder rigtig meget af hende og gerne vil have hun skal stoppe. Desværre kan vi ikke altid få folk til det vi gerne vil, selvom vi kun ønsker det bedste for dem.

Rygning er en afhængighed og det er kun godt du har været fornuftig til at sige fra, men du må vente til din mor selv er klar til at stoppe. Når du bor hjemme hos hende er det også hendes regler der gælder og selvom det er trist at skulle gå ind på sit værelse, må du accepterer at dette er reglerne der. Men jeg synes du skal blive ved at snakke med din mor og få hende til at åbne vinduer, så du også kan være i huset. Måske kan i lave flere aftaler om at der ikke skal ryges i køkkenet og på toilettet?

Når du får dit eget sted at bo, kan du helt selv bestemme og hun må respektere dine regler og gå udenfor og ryge.

Jeg ønsker selfølgelig for dig at din familie holder op med at ryge, men det må blive når de selv er klar. Jeg kan råde dig til imellemtiden at gå ind på http://www.stoplinien.dk/ der findes en masse information om hvordan man holder op med at ryge og nogle rådgivere der muligvis kan hjælpe dig til hvordan du hjælper dem.

Mvh. Malene

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program