frustreret

brevkassespørgsmål

frustreret

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 13 år 4 måneder siden

Hej med jer... Tak fordi I er her! Jeg ved ikke helt, hvor jeg skal starte... Føler bare at det hele er noget lort... Jeg er pissebange for mad for tiden og har bare slet ikke lyst til at spise... Jeg har bulimi og har haft det i 3 år, så jo normalt spiser jeg jo... Mmm, men inden da havde jeg anoreksi i 2 år, og hvis jeg skal være ærlig har jeg aldrig vænnet mig til at have taget på og være blevet fed :( Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre mere :( et eller andet sted ønsker jeg jo et normalt forhold til mad, men det er så pisse svært... i dag har jeg spist ret restriktivt og elsker mig for det... men samtidig ved jeg jo at det ikke er optimalt,,, men jeg tør ikke spise af frygt for at det ender i en overspisning og følgende opkastning... argh... undskyld forstyrrelsen... kh mig

Svar: 

Hej med dig..

Du forstyrre slet ikke..vi sidder her i brevkassen for at hjælpe og derfor er du altid velkommen.

Jeg kan godt forstå du synes det er rigtig svært, fordi du på den ene side gerne vil have et normalt forhold til mad, men på den anden side så er der alle de her følelser der trækker i den anden retning. Så på den måde bliver det en kamp mellem logikken og dine følelser, og det kan være en rigtig hård kamp at kæmpe hver dag. Det bliver man både træt og forvirret af.

Så det er godt du skriver til brevkassen og måske kan noget af det jeg skriver, hjælpe en smule.

En af grundende til at en spiseforstyrrelse er en svær sygdom er, at de følelser du har inden i er så stærke. Du skriver for eksempel at du føler frygt ved at spise for meget og glæde når du ikke har spist så meget.

Og det er grunden til at det næsten er umuligt at blive rask uden at få professionel hjælp. Fordi det jeg tror du har brug for, er at få snakket og få behandling for GRUNDEN til at du har de her følelser omkring mad og din krop.

Fordi alle de her følelser de kommer tit på grund af et eller andet som du har været ked af, usikker på eller bare syntes var svært. Det kan være rigtig svært at gøre alene, og derfor skal der tit en psykolog til at hjælpe med det.

Det er den ene side af sagen og den anden handler om det fysiske, fordi både din krop og hjerne skal fungere og have det godt. Derfor er det også rigtig godt hvis du har nogen der kan hjælpe dig med at få det mad du skal have, fordi hvis din krop ikke virker, så er det også svært at gøre noget ved de der følelser og grunden til at du har en spiseforstyrrelse.

Du skriver at du har haft bulimi og i 3 år, og at du inden da havde jeg anoreksi i 2 år. Når du skriver det på den måde, så tror jeg du har været til lægen og at du måske også har været i behandling. Men jeg ved ikke om du er i behandling nu, men hvis du ikke er, så synes jeg du skal have snakket med din læge så hurtigt som muligt. Din læge kan henvise dig til en psykolog og så er du i gang med at få hjælp.

Et rigtigt vigtigt råd når du skal prøve at få det bedre er, at være ærlig og fortæller om hvordan du har det og hvad du tænker, så kan din behandler meget bedre hjælpe. Jeg ved godt det kan være rigtig svært, fordi det kan føles som om man afgiver styringen og at man skal stole på noget nogle andre siger og ikke det ens tanker og følelser siger.

Men prøv at give de voksne som gerne vil hjælpe dig en chance og stol på at de ved de gør og at de gør det for din skyld. på samme måde som jeg nu skriver til dig..:)

Jeg vil også foreslå dig, at kigge forbi vores chat her i Cyberhus. Her sidder der voksne som også gerne vil hjælpe og måske kunne det være både trygt og rart for dig at være anonym engang i mellem.

Jeg håber alt det bedste for dig..

Venlig hilsen

Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program