Min mor

brevkassespørgsmål

Min mor

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 13 år 4 måneder siden

Hej. jeg er 17 år og har en deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejlig kæreste som jeg tilbringer tid med i flere uger uden at komme hjem. men min mor bliver med med at ringe og skrive at jeg skal komme hjem og nu er jeg helt stoppet med at skrive til hende. er det okay?

Svar: 

Hej med dig

Jeg kan godt forstå, du synes, det er frustrerende, at din mor skriver hele tiden, når du er sammen med din kæreste. Det er rigtig skønt at høre, at du har en kæreste, som du er så glad for og jeg kan sagtens forstå, du gerne vil tilbringe meget tid med din kæreste.

Jeg har svært ved at vurdere, om det er okay, du ikke skriver til hende. På den ene side er du 17 år og er ved at blive voksen, så du vil også gerne have noget frihed, uden din mor skal vide alt hele tiden. Det er helt naturligt, at du har det på den måde. På den anden side kan jeg godt forstå, at din mor er bekymret for dig og gerne vil følge lidt med i dit liv. Hun har stadig ansvaret for dig og jeg kan godt forstå, hun gerne vil have du kommer hjem. Du skriver, at du er hos din kæreste flere uger af gangen uden at komme hjem, og det tror jeg vækker en naturlig bekymring hos en mor.

Du skal finde en måde, så du kan gøre både dig selv og din mor tilfreds med den måde du gerne vil leve dit liv på. Jeg synes, du skal snakke med din mor og lave en aftale med hende om, hvordan hverdagen skal foregå i fremtiden. Du kan jo for eksempel foreslå hende, at du kommer hjem en gang om ugen og at I kan snakke sammen eller skrive sammen et par gange derudover. Så bliver hun ikke så bekymret og du slipper for, at hun gerne vil have dig hjem hele tiden.

Hvordan du end vælger at gøre det, synes jeg det er vigtigt at din mor og dig sammen finder en løsning, som passer jer begge to.

Venlig hilsen Jane

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program