Selvtillid.

brevkassespørgsmål

Selvtillid.

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 12 år 10 måneder siden

Hej, jeg har der sådan at jeg ikke føler mig god nok. Når jeg tænker over min personlighed så synes jeg selv at jeg har et helt fantastisk hjerte, men når jeg se ser mig selv i spejlet så får jeg det dårligt. Der er INTET jeg kan lide ved min krop. INTET! Jeg kan stå og kigge fra top til tå og finde fejl som jeg ikke tør vise andre overalt. Det gør at hver gang en dreng falder for mig og omvendt, så skubber jeg ham væk, fordi jeg synes han fortjener bedre, og fordi jeg er bange for han vil "forlade! mig, hvis han ser min krop. Ja, det lyder idiotisk, men i mit sted der har jeg det rigtig dårligt. Jeg var så langt nede hvor jeg prøvede at cutte. Jeg er desperat, ved ikke hvad jeg skal gøre. Fordi jeg er 16, så har jeg fået af vide at min krop skulle være færdig med at udvikle sig og forandre sig nu.. Hvis det er rigtigt, skal jeg i hvert fald have lavet operationer.

Svar: 

Hej med dig!

Det er godt at du skriver til brevkassen med dine tanker, om hvordan du har det med dig selv. Det er dejligt at høre at du føler du har et fantastisk hjerte, det tror jeg bestemt også du har! Men jeg kan godt forstå, hvis du føler dig nede over, at du ikke kan lide din krop. Det lyder desværre til, at det er et rigtig stor problem for dig lige for tiden, så stort at du skubber fyre fra dig og har prøvet at cutte.

Jeg vil gerne starte med at sige til dig, at det er helt almindeligt, at man i teenageårene har det svært med sin krop. Den udvikler og forandrer sig og nogle gang føles det bare helt forkert at være i den. Jeg vil også gerne sige til dig, at selvom du er 16 så er din krop ikke nødvendigvis færdig med at udvikle sig, den vil formentlig fortsætte de næste par år, så den kan sagtens nå at udvikle sig på en måde så du kan få det bedre med den. Samtidig kan det også være, at du med tiden vænner dig til og bliver gladere for din krop. I puberteten udvikler piger kvindelige former som bryster og hofter, og det kan godt tage tid at vænne sig til, at ens krop pludselig ser anderledes ud.

Når det er sagt, så bliver jeg lidt bekymret over at høre, at du har haft det så dårligt, at du har prøvet at cutte. Derfor tænker jeg, om det kan være en ide for dig, at snakke med nogen om, hvor svært du har det med din krop lige for tiden. Jeg tænker at der er mange forskellige du kan snakke med, feks nogle veninder, måske har de det på lidt samme måde som dig, eller måske er der nogle andre ting de har det svært med, på den måde kan I måske bruge hinanden. Du kan måske også snakke med din mor eller hvis du har en storesøster, om hvordan de havde det, da de var på din alder. Hvis du her lyst til at vide lidt mere om kroppens forandring i puberteten kan du også prøve at tale med sundhedsplejersken på din skole.

Jeg håber det beroliger dig at vide, at det er helt almindeligt at have det svært med sin krop i din alder og at det giver dig håb, at du ikke er færdigudviklet endu. Men samtidig forstår jeg godt, at du har det svært med, at du lige nu ikke kan lide din krop.
Hvid du har lyst til at snakke anonymt med en voksen om hvordan du har det, er du altid velkommen til at logge på chatrådgivning her i Cyberhus.

De bedste hilsner
Camilla

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program