Er det normalt?

brevkassespørgsmål

Er det normalt?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 12 år 10 måneder siden

Kære brevkasse. Jeg er en 15 årig pige, og har en kæreste. Vi har lavet ting sammen som finger, hand- og blowjob, og han har ingen problemer med at få udløsning. Det er derimod noget andet med mig. Når han giver mig finger, har jeg svært ved at få orgasme. Jeg har spurgt min veninde, og når hun får det af hendes kæreste, ryster hun i kroppen, og det er meget anderledes, end når jeg så endelig får det. Min kæreste ryster også, og det gør hendes kæreste også. Jeg har spurgt nogle flere af mine veninder, og de ryster også. Er der noget galt med mig, siden jeg har meget meget svært ved at få orgasme/ryster ikke når jeg endelig får det?

Svar: 

Kære pige 15 år.

Tak for dit spørgsmål til Cyberhus.

Der er ikke noget galt med dig selvom du ikke ryster når du opnår en orgasme. Der er mange varianter af orgasmer og de varierer fra menneske til menneske. Nogle får let en orgasme andre må have lidt længer tid og måske lidt mere kys og nusseri,  for at nå dertil. Man ved faktisk ikke med sikkerhed hvad det er der gør at nogle mennesker ryster, men måske har det noget at gøre med at nervesystemet påvirkes af at blodet løber hurtigere rundt i kroppen under orgasmen. 

Selvom du ikke ryster, mærker du garanteret nogle andre fine ting i din krop! Prøv at mærk efter når orgasmen er tæt på næste gang. Måske mærker du en summen i kroppen, en dejlig ro, en tomhed, en glæde som risler gennem din krop, gåsehud. Der er sågar nogle som begynder at græde - så der er rigtigt mange oplevelser at få hvis man mærker efter. 

Skriv endelig igen hvis der er noget du er i tvivl om:

Bedste hilsner Mette.

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program