Ved ikke hvad jeg skal gøre.

brevkassespørgsmål

Ved ikke hvad jeg skal gøre.

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 12 år 7 måneder siden

Hej cyberhus. Jeg er en pige på 15 med meget lav selvtillid. Har altid hadet mit eget udseende selvom jeg tit får det fuldstændig modsatte at vide af andre, nemlig at jeg er pæn. Der er bare det at jeg ikke selv kan se det! Når jeg kigger mig i spejlet er jeg altid bange for at spejlet snyder mig da jeg få gange kan se godt ud i spejlet, men så går jeg til et andet spejl og ligner et eller andet fuldstændigt uhyggelig grimt noget. Derudover ser jeg ikke ud på billeder som jeg gør i spejlet præcist, og pga. de ting er jeg bare blevet så bange for at jeg måske ser forkert eller at spejlet snyder mig... Er bange for at jeg ser ud som jeg gør på billeder, og ikke som jeg nogle gange ser mig selv i spejlet hvor jeg faktisk for engangs skyld er tilfreds. I min klasse går der også en masse utrolig flotte piger, og hver gang jeg ser dem hakker min selvtillid bare endnu mere ned. Synes selv at jeg er rigtig fed selvom jeg inderst inde godt ved at jeg slet ikke er det. Men det at jeg har lidt for meget fedt her og der, det gør bare at jeg ser mig selv som en eller anden kæmpe fedtbombe. Derudover har jeg fået en træls vane med at skære i mig selv. Ved egentlig ikke præcis hvorfor jeg gør det. Om det er for at gøre mig selv ondt, det ved jeg ikke. Føler mig bare utrolig godt tilpas når jeg bare sådan kan flå min egen hud op og fortælle mig selv hvor lidt værd jeg er.. Er begyndt at have en del ar fra det. F.eks. er jeg begyndt at være bange for at vise mine ben fordi at jeg har en masse synlige ar på mit lår. Er virkelig så ked af det, og er bange for at nogle opdager det jeg gør, for jeg er aldrig blevet oplevet eller blevet betragtet som en ked af det pige. Har altid været fuldstændig det omvendte.. Håber virkelig i kan hjælpe :( ..

Svar: 

Kære du!

Jeg er glad for, at du skriver herind og deler dine tanker og jeg vil gerne prøve at hjælpe dig så godt jeg kan.

Du starter med at skrive, at du har meget lav selvtillid og det er også den fornemmelse jeg får, når jeg læser dit brev.

Derfor tænker jeg, om du har overvejet at gøre noget, hvor du arbejder med din selvtillid / dit selvværd? Selvom du måske ikke føler det kan være anderledes, så kan det godt lykkedes at få det på en anden måde - også for dig. Du kan godt få mere selvtillid, et større selvværd, en stærkere følelse af, at du er noget værd osv.

En af de bedste måder at arbejde med dig selv på, er ved at tale med en psykolog eller en skolepsykolog, måske er der sådan en, der hvor du går i skole? Hvis du ikke har lyst til det, kan det også være en hjælp for dig, bare at tale med en anden voksen om, hvordan du har det indeni. Jeg tror det kan hjælpe dig at snakke med en, om de tanker du har i forhold til at du ikke tror på spejlet når det viser at du er pæn og at du føler dig godt tilpas, når du flår din hud op og fortæller dig selv, hvor lidt du er værd. Hvis du har lyst er du mere end velkommen til at logge på chatrådgivningen her i Cyberhus. Her kan du tale med en voksen rådgiver om, hvordan du har det.

Til sidst vil jeg gerne fortælle dig, at det er helt almindeligt at man har lavt selvværd indimellem og oplever perioder i sit liv, hvor man har det svært med sig selv. Det gode er, at man kan gøre noget ved det. Jeg tror på, at du sagtens kan nå at gøre noget ved det. Selvom du er begyndt at skære i dig selv, tror jeg godt du kan få det bedre, så du ikke længere har brug for, at gøre skade på dig selv og fortælle dig selv, at du ikke er noget værd. Det kræver selvfølgelig en indsats fra din side, det er ikke noget der går over af sig selv, men jeg tror på, at du kan gøre det, hvis du vil.

De bedste hilsner og tanker

Camilla

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program