Kontaktlinser

brevkassespørgsmål

Kontaktlinser

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 12 år 5 måneder siden

Hej Cyberhus. Jeg har lige et par spørgsmål. Kan man få øjenoperation når man er 17 år, når jeg har fået lov af mine forældre? Og Når jeg har fået det, må jeg så bruge farvede linser, når det er helet. jeg bruger briller i styrke +7 Jeg håber virkelig jeg må. Knus Isabella

Svar: 

Kære Isabella.

Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke er helt opdateret i forhold til øjenoperationer, men jeg skal hjælpe dig så godt jeg kan.

Umiddelbart vil jeg mene, at du godt kan få en operation når du er 17 år, hvis dine forældre siger god for det. Selvom du i princippet godt må, er det i sidste ende den læge der skal behandle dig, der bestemmer om han/hun vil gøre det eller ej. De afvejer fordele og ulemper og tager forbehold for de risici der altid er ved en operation. Selvom øjenoperationer er meget sikre, er der altid en risiko, som man skal tage højde for, også når man som patient vælger at lade sig opererer, idet resultatet ikke altid bliver 100% som man ønsker det.

Vejen til at komme ind i systemet går via din egen læge og/eller en øjenlæge, der vil henvise dig til et sygehus hvor de foretager operationerne. Afhængigt af hvor stor brillestyrke man bruger, betaler det offentlige nogle gange for operationen, dvs. den er gratis for dig. Hvis det offentlige ikke dækker operationen, skal du regne med ca. 20.000 kr. for operation af begge øjne. Det er på sygehuset lægerne undersøger dig og vurderer om en operation kan anbefales. Om man kan gå med farvede linser bagefter ved jeg ikke, men det tror jeg umiddelbart godt man kan, jeg synes dog du skal spørge den øjenlæge du kommer i kontakt med for at få et helt opdateret svar.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Hilsen fra Lea

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program