vil gerne tabe mig

brevkassespørgsmål

vil gerne tabe mig

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 12 år 1 måned siden

Hej! Hvordan kan man tabe sig på over armene, maven, hofterene/røven, lårene, knæerne, skinebenet og kinderne? Faktisk over hele kroppen uden at få muskler? Overvejer når jeg bliver ældre at få en operation så jeg kan blive tynd, men min mor siger det ville være en skam at bruge alle mine konfirmations penge på det. Men vil så gerne tabe mig på en eller anden måde. Jeg er bange for at spise for at blive mere tyk, spiser kun aftensmad hver dag men føler alligevel ikke at jeg mangler mad. Jeg er utilfreds med min krop som den er, og føler at jeg ville blive endnu mere glad og selvsikker hvis jeg tabte mig. Hilsen pigen hvis store drøm er at tabe sig mindst 5 kg.

Svar: 

Kære pige

Velkommen til cyberhus, det er dejligt at du skriver herind og får dine tanker ud.

At gå op i sig selv er noget de fleste gør, og det er helt naturligt. Vi vil gerne se godt ud og føle os godt tilpas i smart tøj. Som ung tænker man nok også meget over hvad andre tænker om en, men det vigtigste er at vi har det godt med os selv. Vores krop forandrer sig hele livet, og du er i en alder hvor der sker mange ting med din krop, du vokser stadig og du er ved at blive voksen. 

At du kun spiser mad om aftenen bekymrer mig. Når kroppen ikke får den næring den har brug for, holder den på det lager den har i forvejen, du mister en masse vitaminer ved det, og det kan resultere i at du ikke vokser det du skal. Det der er vigtigt er at spise jævnligt, altså morgenmad, middagsmad og aftensmad. I imellem disse måltider er det godt at spise frugt og grøntsager. Derved får du den næring du har brug for, og du har energi, og du holder din forbrænding oppe. Hold dig fra ting med sukker i, og al for meget fed mad, chips osv. Vil du gøre mere, er det sundt at løbe et par gange om ugen. Vores muskler har en høj forbrænding, det betyder at når man træner sine muskler, forbrænder man fedt, og man kan sagtens træne sine muskler uden at man bliver stor. Sukker derimod nedsætter vores fedtforbrænding. 

Nu ved jeg ikke hvad du vejer, men hvis dig og din mor ved at det er et problem, i forhold til dit helbred, så syntes jeg at i skal gå til lægen, som kan henvise dit til en diatist, en der ligger madplaner således at du kan tabe dig. Men noget der er endnu vigtigere er at snakke med nogle om hvordan du har det. Prøv evt. at komme ind på chatten i cyberhus, der sidder nogle søde voksne som er klar til at lytte.  

Vores selvtillid og selvværd har sjældent noget at gøre med hvordan vi ser ud, det har noget at gøre med hvordan vi føler os,. Så selv om du måske tabte dig 5 kg, så er det ikke sikkert det ændre noget ved din selvopfattelse. Så hvis du går rundt og tumler med nogle problemer eller bekymringer, så skal du snakke med nogle om det, evt kontaktpersonen på din skole kunne hjælpe...

Lige nu syntes jeg det vigtigste er at du er glad for det du har, og at livet ligger lige foran dig. Tænk ikke på operation, det er en meget stor beslutning, og din krop forandre sig af sig selv i takt med at du vokser og lærer at spise jævnligt og sundt. Og selv om du fik en operation, er det ikke en garanti for at du er tynd resten af dit liv.      

Så kære pige,vær god ved dig selv, pas på din krop, nyd dit liv, sæt fokus på at få et sjovt og dejligt liv, dine venner, din skole og den fremtid der venter dig.  

Jeg ønsker dig alt godt

Hilsen Isabella

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program