forhud

brevkassespørgsmål

forhud

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 12 år 2 måneder siden

hej jeg har et problem. jeg kan ikke trække forhuden helt tilbage. er der noget jeg kan gøre???? hilsen drengen der har et problem

Svar: 

Hej Anonym

Først og fremmest skal du vide at der ikke behøver være noget galt med din forhud fordi du ikke kan trække den helt tilbage.
Når du er 13 år er det ikke sikkert at din forhud er klar til at kunne trækkes helt tilbage endnu. Din penis og din forhud ændrer sig i løbet af puberteten...så der kan godt gå lidt tid før den kan.

Det du kan gøre er at "øve" dig lige så stille og roligt hver dag. Prøv at trække den tilbage et par gange om dagen indtil du synes det begynder at gøre ondt. Stop når det gør ondt så du ikke gør skade på din forhud eller dit penishoved. Højest sansynligt vil du med tiden opleve at du kan trække forhuden længere og længere tilbage for til sidst at kunne trække den helt bag over hovedet(altså på din penis)

I nogle tilfælde kommer det ikke af sig selv, og så er det bare om at komme til lægen istedet. Hos lægen kan du få en creme som hjælper med at blødgøre huden så den kan trækkes tilbage.
I nogle tilfælde er creme ikke nok og så kan lægen lave et lille snit i forhuden så der bliver bedre plads. Det er et meget lille snit som hurtigt er overstået...MEN

Se lige tiden an inden du gør noget. Prøv at øve dig lidt hver dag de næste par måneder og se hvad der sker. Hvis det så ikke bliver bedre eller måske endda værrer fordi din penis vokser (drenges penis er først færdig udvokset i starten af 20´erne) må du et smut forbi din læge og få ham til at kigge på det.

Mange hilsner
Niels-Christian

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program