Depression

brevkassespørgsmål

Depression

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 11 år 10 måneder siden

Jeg tror jeg er gået hen og fået en depression, efter jeg har flyttet skole, og mine forældre har valgt at blive skilt.. Jeg kan ikke koncentrere mig i skolen, jeg sover næsten hele tiden. Hver gang jeg kommer hjem fra skole sover jeg, også når jeg skal spise vågner jeg, også efter det sover jeg ved 21 tiden igen, fordi jeg føler mig træt hele tiden. Jeg er ikke spor glad, og jeg bliver meget nemt sur. Til tider når jeg ligger om natten og er vågen, tænker jeg på selvmord, men det kun til tider.. Jeg har ikke snakket med mine forældre om det endnu, da vi ikke kan enes efter jeg er flyttet skole, fordi jeg gerne vil flytte tilbage. Er det tegn på depression, eller er det bare fordi jeg er i 'vokse' alderen? Er det noget jeg skal kontakte min læge for? :-) på forhånd, tak!

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan godt forstå at du er ked af det. Det er hårdt når ens forældre bliver skilt, men selvom det hele ser sort ud begynder det som regel på et tidspunkt at gå den anden vej og man får det bedre igen. Men der kan desværre ofte godt gå lang tid (flere måneder) og du har det ekstra svært fordi du samtidig skal vænne dig til en ny klasse, hvilket i sig selv er svært, og selvfølgelig ekstra svært når man ikke har noget overskud fordi man tænker på en masse andet.

Derfor er nogle af dine reaktioner helt normale synes jeg, men der er også nogle reaktioner der bekymrer mig. Specielt at du går med selvmordstanker og ikke har fortalt det til din mor og far. Det er svært for mig lige at sige om du har en depression eller, fordi det kræver at jeg snakker med dig og at du også får snakket med en psykolog om det.

Jeg tror ikke alt det her skyldes at du ”bare er i voksealderen”. Derfor synes jeg det er meget vigtigt at du først fortæller dine forældre hvordan du har det. Du kan måske vise dem det du har skrevet til mig. Og hvis du så ikke hurtigt får det bedre, synes jeg også du skal snakke med din læge.

Håber meget du får det bedre og kan bruge mit svar. Du er meget velkommen til at skrive tilbage.

Med venlig hilsen

Morten

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program