Orgasme

brevkassespørgsmål

Orgasme

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 11 år 7 måneder siden

Hej! Jeg håber i har lyst til at svare på mit spørgsmål, selvom det måske er lidt akavet. Jeg har den dejligste kæreste, og vi har været sammen i knap et år nu, og været seksuelt aktive i omkring 10 måneder. Vi kender hinanden super godt da vi var bedste venner inden vi kom sammen. Problemet jeg har er, at når vi har sex kan jeg aldrig opnå en orgasme, selvom jeg naturligvis synes det er dejligt at have sex med min kæreste! Jeg får heller aldrig orgasme ved onani, eller lign. Den eneste måde jeg får orgasme på er simpelthen ved træning. Ja, det er super underligt. Hvordan kan det være jeg får orgasme ved maveøvelser og ikke under nogle former for sex? Er det fordi mit underliv sidder helt forkert skruet sammen dernede? Jeg synes ihvertfald det er noget lort, da min kæreste tror han er super dårlig til sex fordi han ikke kan få mig til at komme, så får også helt dårlig samvittighed over jeg skal være så underlig. Jeg har jo ikke lyst til at fake en orgasme, det er jo bare syndt! Jeg ved godt der ikke er en manual for orgasme under sex, men der burde være noget ligne!!!

Svar: 

Hej med dig.

Det tyder ikke på, at der er noget galt med dig. Du er ikke ene om, at kunne få en orgasme når du træner. Se artiklerne her og her

Jeg kan dog godt forstå at det kan være irriterende, at du kun får orgasme når du træner. Selvom der intet galt er med dig og din krop, så vil de fleste jo gerne opleve orgasmen alene eller med en partner, under private situationer.

Det er kun godt du ikke ønsker at fake en orgasme, du snyder ikke kun ham, men også dig selv. Og hvis du begynder at fake, så bliver de sværere at få en proces i gang hvor det er muligt for dig at opnå en reel orgasme.
Der er stor interesse for kvinders orgasmer for tiden, så stor interesse at der er opstået nogle myter og misforståelser.
Fakta.
- Ca. 1/3 af kvinder har det samme problem du har. Så her er du heller ikke alene.
- Mange tror, at for at det har været en succesfuld orgasme, så skal orgasmen komme ved samlejets ind og ud bevægelser, men det er de færreste som kan få en ren skedeorgasme. Klitoris skal i de fleste tilfælde inddrages. 
- Orgasmer er noget man skal træne sig til. Der er kvinder, som har nemmere ved at få orgasme end andre. Ligesom der er nogle der har nemmere ved at lære matematik end andre. 
- Sig til din kæreste, at en manglende orgasme ikke er ensbetydende med dårlig sex. At få en orgasme eller flere behøves ikke altid være en del af sex. At give en orgasme skal læres og alle har skullet igennem en læreproces. 
- At jagte orgasmer kan være med til at blokere ens orgasmeevne. Slap af og eksperimenter og nyd processen. 
- Jo bedre en kvinde kender sig selv og hvad hun tænder på, jo nemmere kan hun lære det videre til sin partner. Så træning alene er en god start.
- Mange piger/kvinder oplever at de skal bruge tid til, at blive ordentlig ophidset. Så det er vigtigt at der er tid til afslapning og ophidselse - gerne 30-60 minutter.
- Glem ikke klitoris og resten af kroppens erogene zoner. Det er vigtigt, at man som kvinde selv er aktiv under sex.
- En vibrator kan være en hjælp til at få en orgasme, men nogle kvinder oplever at de bliver afhængig af dem. Det skal man være opmærksom på, hvis man overvejer at bruge en vibrator.
- Mange kvinder bruger fantasier sammen med onani og orgasme.  

- Næste gang du får en orgasme under træning, så prøv at lægge mærke til din krop og hvad der sker i den. Prøb så og se om det er muligt, at overføre det til onani og måske derfra videre til sexen med din partner. Jeg ved ikke om det virker, men det er et forsøg værd. 

Jeg kender ingen manual, men der er masse af litteratur og viden om orgasme og onani. 
Jeg vil opfordre dig til at søge mere viden i bøger, på nettet. 

Her er nogle forslag:
Bøger:
Julia R. Heiman og Joseph LoPiccolo: Nyd din seksualitet.
Betty Dodson: Onani.
Nicci Talbot: Orgasme.
Lou Paget: Det store O.
Ylva Franzén: Kvindens nydelse: Få et rigere sexliv.
Em og Lo: Sex.
Tracey Cox: Hot Sex

Søg eventuelt efter flere på enten dit lokale bibliotek eller på www.bibliotek.dk. Søgeord: Orgasme, onani.

Tjek Sexolog Katrine Berlings hjemmesid ud.
http://katrineberling.dk/category/kvindens-orgasmer/

http://orgasmeeksperten.dk/

Håber, at du kan bruge mit svar og held og lykke med det hele.

Venlig hilsen Lisa.

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program