Skostørrelse?

brevkassespørgsmål

Skostørrelse?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 11 år 7 måneder siden

Jeg er den tredjeældste dreng i min klasse, men sjovt nok stadig en af de mindste. Jeg er 1.68 høj og bruger størrelse 39 1/2 i sko, mens de andre drenge bruger mellem 42 og 45-46. En af de virkelig små i min klasse, 1.55 høj, bruger endda 40. Er der noget galt? Mine forældre bruger: mor: 38-39, far: 42-43 og er ca. 1.67 og 1.80.

Svar: 

Kære du,

Nu skal jeg prøve at hjælpe dig i din sammenligning med de andre drenge.
For du har nemlig fat i noget af det rigtige. Det afhænger af dine gener - eller af hvordan dine forældre ser ud. Derfor har alderen ikke så meget betydning. Hvis den yngste dreng i din klasse har rigtig høje forældre - så bliver han nok højere end alle jer andre. Selvom han er yngst.

Derudover så afhænger højde og skostørrelse også af hvor man er henne i sin pubertet eller udvikling. For drenge kan puberteten komme mellem 13 og 17 års alderen. Derfor er du stadig, som 14 årig, i din helt tidlige pubertet. Der kan nå at ske meget - både med højden, skostørrelsen, hårvæksten og stemmen.

Samtidig er det meget forskelligt hvilke områder der vokser i hvilken rækkefølge. Så nogen vokser først i højden, andre får først hår på kroppen osv osv. Hvis du synes alle drengene pludselig overhaler dig og der slet ikke sker noget i din udvikling, så kan du snakke med din læge om det.

Håber det kunne give dig lidt tålmodighed til du indhenter de andre.

Venlige hilsner fra Line

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program