Ondt!!!:(

brevkassespørgsmål

Ondt!!!:(

brevkassespørgsmål af
Anonym
20 år
Oprettet 11 år 5 måneder siden

Hej. I fredags begynde det at klør i min tissekone og svir meget når jeg tisser det er første gang jeg har fået det . Og har ALDRIG gået i seng med en fyr. Håber jeg får hjælp!. B

Svar: 

Hej B

Ja, det må da være rigtig irriterende for dig.
Nu er det jo en lidt kort beskrivelse du giver, men mit umiddelbare bud er, at du har skedesvamp. Det er meget almindeligt og ikke farligt, men rigtig irriterende, for det klør. I skeden er der mælkesyrebakterier, der sørger for at holde de dårlige (dvs sygdomsfremkaldende) bakterier og andre mikroorganismer væk eller i hvertfald sørge for, at de ikke blive for mange. Der findes normalvis også enkelte svampe i skeden. Nogle gange bliver der lidt for mange svampe, og så får man symptomer på skedesvamp. Det er ikke altid man ved, hvorfor det sker.

Når man klør sig forneden, hvor huden er rigtig tynd, kommer der meget nemt små rifter også ved urinrøret, og så vil det også svie, når man tisser. Har man skedesvamp, vil man oftest have en del udflåd, som vil være hvidligt og grynet, nærmest hytteostagtigt uden særlig meget lugt.
Hvis det er første gang, det klør sådan, eller hvis kløen er gået væk, men det stadig svier, når du tisser, så synes jeg, du skal snakke med din læge.

Hvis du har prøvet det før, synes jeg, at det er okay, at du går på apoteket og køber noget svampedræbende creme. Men det er vigtigt, at du kontakter din læge, hvis du ikke synes, at det bliver bedre.
God bedring!

Kathrine

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program