klamydia

brevkassespørgsmål

klamydia

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 11 år 2 måneder siden

hey min storebror har fået klamydia og vi snakker tit om det ved spise bordet men jeg ved ikke hva det er så mit spørgsål er hva er det?

Svar: 

Hej med dig og velkommen til Cyberhus.

Klamydia er en seksuelt overført sygdom. Det vil sige at din storebror er blevet smittet med klamydiabakterien ved at have sex med en, der var smittet med den.

Der er mange unge der er smittet med klamydia, både piger og drenge. Infektionen sidder oftest i urinrøret eller skimhinden i skeden eller endetarmen. Tit mærker man slet ikke til, at man er smittet, og det bliver opdaget tilfældigt. Nogle får dog mere udflåd og svie når de tisser. Det er vigtigt, at man bliver behandlet, da det ellers hos mænd kan føre til bitestikkelbetændelse og hos kvinder til underlivsbetændelse, der kan føre til ufrivillig barnløshed.

Behandlingen er en hurtig tabletkur. For at undersøge om man er smittet kan lægen pode med en vatpind fra urinrøret eller skeden eller livmoderhalsen. Man kan også aflevere en urinprøve med den første morgenurin, det foretrækker de fleste drenge. Man beskytter sig mod smitte ved at dyrke sikker sex med kondom.

Jeg håber at det var svar på dit spørgsmål.

Venlig hilsen Malene

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program