sperm

brevkassespørgsmål

sperm

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 9 år 8 måneder siden

er det normalt at der ikke kommer sperm når jeg onanere

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan godt forstå, du tænker over, om det mon er normalt, at der ikke kommer sperm, når du onanerer, da det selvfølgelig er den mest almindelige og tydelige markering af, at man er færdig med at onanere. Det er meget sjældent, at drenge slet ikke er i stand til at få udløsning, så jeg tænker, om du mon har prøvet at få det under en drøm eller på andre tidspunkter? Hvis du kan få udløsning på andre måder, tyder det nemlig på, at din krop fungerer, som den skal.

Hvis du derimod aldrig har prøvet, at der kommer sperm, kan det skyldes flere forskellige ting:
1) Det kan være fordi, du tænker meget over, om du mon får udløsning, når du onanerer, og at du derfor blokerer for, at der kommer noget. Det er nemlig sådan, at vores krop og tanker hænger sammen og påvirker hinanden, så hvis vi ønsker, at vores krop skal gøre noget bestemt, sker det tit, at den reagerer ved at gøre det modsatte.
2) Det kan skyldes mangel på mandligt kønshormon. Er dette tilfældet, vil du dog også opleve, at din øvrige udvikling er forsinket, og du vil derfor sjældent være i tvivl, hvis det er dette, der er dit problem. Du kan få din læge til at tage en blodprøve, hvori han tjekker, om niveauet af mandligt kønshormon er, som det skal være.
3) Hvis du tager noget bestemt medicin, kan dette i en periode gå ind og påvirke din udløsning. Også dette er noget, din læge kan fortælle dig om.

Nu ved jeg ikke, om du har prøvet at onanere på forskellige måder, tidspunkter osv., men ellers synes jeg, du skal give det en chance. Tit viser det sig nemlig, at vores kropslige problemer kun er midlertidige og ændrer sig så snart, vi ændrer noget ved vores vaner og måden, vi gør ting på.
Bliver du ved med at tænke over det og bliver det ved med at være et problem for dig, synes jeg dog, du skal kontakte din læge, så du kan få undersøgt, om alting er, som det bør være.

KH. Matilde

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program