Psykolog

brevkassespørgsmål

Psykolog

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 11 år 1 måned siden

Hej Cyberhus. Jeg skal til at begynde til psykolog.. Men jeg er lidt bekymret mht til tavshedspligt. Jeg er endelig 18 år, men jeg er stadig i tvivl i hvilken tilfælde psykologen må bryde sin tavshedspligt. Jeg tænkte på, om der er andre regler for skolepsykologen? Må hun fx snakke med andre om det jeg fortæller? Fx rektoren osv.

Svar: 

Hej med dig...

Lyder spændende det med psykologen og stærkt at du går i gang med at arbejde med det der udfordrer dig i dit liv. Og super godt spørgsmål, fordi det er meget let at bliver usikker på det der med tavshedspligt.

Psykologer har tavshedspligt og der er ikke forskel på almindleige psykologer og skolepsykologer. Det bliver mellem jer to. Læs lige det her fra Dansk Psykolog Forening, det er meget klart beskrevet.

I ganske særlige situationer, har psykologerne underretningspligt. Det vil sige, at de skal underrette kommunen. Det er vis den unge er udsat for misbrug eller udsat for for eksempel vold. Det vil sige, hvis du er i fare. Det kan du læse om her, også hos Dansk Psykolog forening.

Men jeg vil foreslå dig, at starte med at få snakket med psykologen om det.. det er helt forståeligt og super vigtigt at du føler dig tryg og ved hvad rammen er. Jeg er ret sikker på, at psykologen også kan forklare det stille og roligt og I kan sagtens snakke om det, uden du behøver at fortælle noget privat.

Kan du have det godt
Venlig hilsen
Erroll

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program