Stoffer

brevkassespørgsmål

Stoffer

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 14 år 10 måneder siden

Hej. Jeg håber du gider hjælpe mig, Når man for stoffer, og man skal give dem videre, når man er under 18 år, og man er tvunget til at gøre det, ellers ville det koste dyrt på ens egen krop. Kan man så godt blive straffet for det? Altså få en dom på det? Det kan man godt ikke ?

Og hvad ville en dom ca være, Når man er under 18 år, og ville de som tvang en til at give stoffer videre, også blive straffet, Hvis man kan det.. Jeg har aldrig selv taget stoffer, men er blevet tvunget til det gennem noget tid, og er bange for at jeg kan blive straffet, for det. Kærlig Hilsen C.

Svar: 

Hej C
 
Jeg kan godt høre på dig, at du er havnet i problemer og du synes det er svært lige nu. Det er rigtig flot at du skriver herind og ber om hjælp.
 
Det er ulovligt at tvinge andre mennesker til noget mod deres vilje, så derfor ville de mennesker som tvinger dig blive straffet.
 
Som du fortæller mig situationen, vil du ikke blive starffet. Måske vil der være voksne der gerne vil passe på dig, så det ikke sker igen og derfor skal du forvente at for eksempel en socialrådgiver gerne vil snakke med dig og dine forældre.
 
Jeg synes det er vigtigt at du fortæller dine forældre om det der sker, måske kan de hjælpe dig og støtte dig igennem det.
 

Jeg vil anbefale dig at kontakte Tjekpunkt i København. Her kan du anonymt ringe og få hjælp og rådgivning. Du kan ringe alle hverdage fra klokken 9-23 på telefon 33250060 og 80240060.

Jeg vil også anbefale dig at besøge chatten her i Cyberhus. Her kan du chatte anonymt med en voksen og måske kan du få flere gode ideer her. De har åben mandag til torsdag kl. 15-19.00
 
Ingen skal tvinge dig til noget, og du skal vide at du kan stoppe det nu. Jeg håber meget du finder modet til at fortælle det til andre voksne.
 
Venlig hilsen
 
Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program