Far er forelsket, mor er ikke ..

brevkassespørgsmål

Far er forelsket, mor er ikke ..

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 14 år 8 måneder siden

Hej. Ved godt det ikke rigtigt er mit problem men det påvirker mig meget. Her den anden dag spurgte min far, min mor om hun havde en kæreste og der svarede hun jo sandheden, Ja .. Han er blevet en helt anden siden. han bliver sur vær gang jeg siger noget om mor eller når hun spørge mig om hvordan far har det . han har jo også før skrevet til hende at han stadig elskede hende ovs. men det er bare rigtig svært for mig nu for hvad fanden kan jeg gøre ? svar: Ikke en skid det er deres problem og det løser ikke noget at jeg taler med dem for så er det mig det går ud over .. Min mor har det med at drikke når hun er ked af det eller stresset og er bange for at min far gør hende ked af det igen [har lige haft en lang periode hvor min mor drak for meget og skældte mig ud over noget der skete for et halvt år siden og hun er lige kommet ud af den] ved bare ikke hvad jeg skal gøre hvis perioden kommer igen .. oveni købet er hun i overgangs aldren og bliver hurtigt iretabelt så det skal ikke meget til for at hun bliver sur og ked af det .. håber du forstår og kan hjælpe mig lidt.. Hilsen den i midten..

Svar: 

Kære pige 13 år.

Tak for din mail. Jeg kan godt forstå, at du trænger til at snakke med nogen om de følelser du har når din mor og far har konflikter og du ikke kan undgå at høre og mærke. 

Jeg kan også godt forstå, at det gør dig ked af det og at det bekymrer dig, at din mor reagerer på problemerne ved at drikke for meget.

Som du selv svarer, så er problemerne jo dine forældres. Men det bliver også dine, fordi du bliver trukket med ind i dem, fordi dine forældre er så åbne omkring dem.  Jeg synes godt du kan fortælle både din far og din mor, at det gør dig ondt at høre på deres skænderier, og på at de sårer hinanden.

Hvis det er svært for dig at få det sagt, så prøv at tænke på om der er en voksen du har tillid til, og som kan hjælpe dig med at få en god snak med din mor og far. Det kunne være en anden voksen i din familie, en venindes mor eller måske din lærer.

Jeg synes det er vigtigt, at fortælle dine forældre om hvad du føler. Det lyder til at din far er blevet ked af at din mor har fået en ny kæreste. Derfor bliver han let sur og irriteret i øjeblikket. Det er naturligt, men det skal ikke gå ud over dig.

Hvis du har brug for en helt anden voksen at snakke med, så prøv vores chat i Cyberhus. Den har åben mandag til torsdag kl. 15-19.00. Måske kunne det være rart for dig og måske kan I sammen finde flere ideer til hvad du kan gøre lige nu.  

Jeg håber det lykkes for dig. Det er ikke rart at være"hende i midten "

Venlig hilsen Anne-Marie.

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program