Gravid?

brevkassespørgsmål

Gravid?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 14 år 6 måneder siden

Hej jeg er en pige på 14 år. jeg var sammen med en dreng for ca. 25 dage siden og vi var sammen lige da jeg skulle til at have min mens. men den er stadig ikke kommet der er nu gået ca. 89 dage og vi havde samlege uden beskyttelse jeg ved ikke hvad jeg skal gøre jeg har endnu ikke taget en test da jeg ikke har mulighed for at købe en fordi jeg har stuerrest.. jeg har ikke sagt det til nogen kun min bedste veninde? håber i vil hjælpe mig - den nervøse pige

Svar: 

Kære nervøse pige

Mange tak for dit brev, dejligt at du skriver herind..

Jeg er lidt i tvivl om de tal du skriver i forhold til hvornår du skulle have været i seng med drengen og hvor lang tid du ca. er gået over.

Det kan godt tyde på at din menstruation er meget uregelmæssig og det er helt almindeligt i din alder. Men når ikke du bruger kondom eller en anden form for beskyttelse, når du har samleje med en fyr, så er der altid en mulighed for at du kan blive gravid.

Det er derfor vigtigt at du får taget en test hurtigst muligt. Jeg synes du skal fortælle dine forældre om din situation så de kan hjælpe dig. Hvis du har svært ved at tale med dine forældre, så snak med din veninde og hør om hun ikke kan købe en test for dig. 

Fremover så husk kondomet, så du ikke havner i samme situation igen.

Mange Hilsner

Sascha

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program