Piercing

brevkassespørgsmål

Piercing

brevkassespørgsmål af
Anonym
21 år
Oprettet 14 år 6 måneder siden

Hej. Jeg har længe tænkt over at få en piercing i læben. Men har læst at der kan være større problemer med det når man har en sygdom og tager medicin. - har også hørt at der ligefrem er nogle piercere der ikke vil pierce folk pga det. Jeg lider af en kronisk lungesygdom, og tager dagligt medicin. Både astma medicin og inhalationsmasker. Nu er mit spørgsmål så, hvilken betydning har det man er syg og tager medicin? og ville i fraråde mig at få lavet en piercing på baggrund af min sygdom? På forhånd tak :)

Svar: 

Hej Pige.

Hvor er det godt du ikke bare springer ud i tingene men tænker dig om og spørger inden du handler. Det viser mig, at du er et ansvarsfuldt ungt menneske.

Jeg vil ikke anbefalde dig at få en læbepiercing, og det er specielt på grund af to ting:

1. Når piercingen er nylavet, kan der skabes en irritation som kan forårsage en betændelsesreaktion lokalt i læben. Det kan betyde at din læbe hæver så meget op, at du ikke kan tage din medicin.

2. De bakterier som kommer i hullet i forbindelse med piercingen, suger du med ind i dig når du tager inhalations medicinen. Derfor vil der også være en lidt større risiko for at du får en lungebetændelse. Det er naturligvis det værst tænkelige, men risikoen er der.

Kunne du ikke få en piercing et andet sted?

Hvis du stadig overvejer at få den lavet, syntes jeg du skal snakke med din læge/sygehuslægen om hvad i gør, hvis din læbe hæver meget og hører ham ad i forhold til hvad han syntes om det.

med venlig hilsen

Anette

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program