Hej

brevkassespørgsmål

Hej

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 14 år 12 timer siden

Jeg har et spørgsmål angående ømme bryster. Jeg var i en periode meget bange for at være gravid, men fik så min menstruation på det rette tidspunkt, selvom den var lidt svagere end normalt. For at være på den sikre side tog jeg også en graviditetstest ugen efter min menstruation sluttede, og den viste negativt. Jeg bliver altid øm i det ene bryst før menstruationen kommer, og det skete da også denne gang, og sluttede da den startede. Men nu er jeg i en mærkelig situation, da mine bryster er begyndt at blive ømme, selvom det først er om 2 uger at jeg skal have min næste menstruation. Tror du det kan være en graviditet? jeg har bortset fra ømme bryster, ikke bemærket nogle andre symptomer på graviditet . Hvis det ikke er graviditet, hvad kan det så være? jeg tog en pause fra mine p-piller for 3 måneder siden, og er derfor lige begyndt igen. tror du det kan påvirke mine bryster? vh den meget forvirrede pige.

Svar: 

Hej meget forvirret pige

Dejligt at du skriver ind til os.

Hvis ikke du har brugt beskyttelse som kondom eller anden form for præventionsmiddel, så er der altid en risiko for at du kan blive gravid.

Mange piger oplever ømme bryster op til sin menstruation, som du også selv skriver at du gør,  og det er helt normalt og sikkert også det du oplever nu. Hvis du ikke får din menstruation næste gang, synes jeg du skal tage en graviditetstest for at være sikker på at du ikke er blevet gravid.

Du er 18 år og derfor kan smerterne i brysterne også skyldes at de stadivæk vokser.

Hvis du fortsætter med at have smerter efter din næste menstruation, vil jeg anbefale dig at du tager et smut forbi din egen læge, som kan undersøge dig nærmere, samt tage en snak omkring dine tanker.

Husk beskyttelse fremover, så ikke du havner i situationen engang til.

Mange Hilsner

Sascha

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program