træt af det

brevkassespørgsmål

træt af det

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 13 år 11 måneder siden

kære brevkasse, jeg ved ikke om det er det rigtige sted jeg skriver men jeg vil nu prøve at fortælle. der er kommet en ny pige i vores klasse(altså hun startede for 4måneder siden) som jeg vil kalde for "c"og jeg er blevet rigtig gode veninder med hende men vi går også sammen med en anden som jeg kalder for "m", vi bliver alle tre uvenner hver dag men for det meste bliver jeg mest uvenner med "c". vi er jo tre i denne gruppe og nogle gange bliver jeg glemt og ignoregget af dem jeg skriver meget med"c" på facebook over chat og hun bliver ved med at skrive hun hader mig og hun skriver rigtig grimme ting, hun har engang sagt at jeg ikke skulle tro jeg var noget over sms. og en dag løb jeg grædene hjem for skole fordi hun havde kaldt mig alle mulige grimme ting i timen over sms. hun havde også råbt i klassen at jeg er barnlig og alt muligt.( hun bliver sur over ingen ting) hvis jeg nu bare laver sjov med hende. Og jeg kan bare ikke klare det mere jeg begynder tit at græde når jeg kommer hjem (indenvændig og udenvændig) håber i kan hjælpe mig hilsen hende som er træt af det

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan godt forstå du er rigtigt træt af det som sker. Jeg synes det er godt du skriver, for jeg kan godt forstå du ikke føler du kan klare det længere. Jeg vil fortælle dig nogle ting og give dig et par råd, som jeg håber du kan bruge til at få det bedre.

Det kan være rigtig svært at være tre veninder i en gruppe - man kan komme til at holde en udenfor og det kan føles som om du oplever det nu. Det er bare slet ikke rart. Det kan være at "C" og "M" har fundet ud af at de to bare gerne vil være veninder selv, og så begynder de at glemme eller ignorere dig. Måske bliver i uvenner fordi at i har fået svært ved at hænge ud alle tre på en gang. Det er sådan noget der kan ske og det kan nemt være det går over, men det kan også være at det fortsætter.

Det lyder for mig som om der er sket et eller andet mellem dig og "C", for hun er begyndt at gøre nogle grimme ting mod dig. Jeg tænker på om du ved hvad der kan være sket? Det kan måske være fordi at "C" gerne vil have "M" for sig selv og være bedste veninder med hende alene. Det kan også være at "C" af en eller anden grund bare har set sig sur på dig - og så er hun begyndt at gøre dig ked af det.

Jeg synes bestemt ikke det er okay at hun skriver sådan nogle grimme ting til dig og at hun råber af dig i klassen - det lyder meget ubehageligt. Og det er heller ikke okay at du nogengange skal løbe grædende hjem og at du græder tit for tiden.

Der er nogle ting du kan gøre:

  1. Jeg synes du skal fortælle dine forældre hvad der sker mellem dig, "C" og "M", for det er vigtigt de ved hvordan du går og har det, især fordi du er ked af det tit, så kan man nemlig få brug for et kram og en snak om hvad der sker.
     
  2. Fortæl en lærer i skolen hvad der foregår og at du tager hjem fra skole og er ked af det. Og at "C" har råbt af dig i klassen. Læreren skal prøve at hjælpe dig og undgå at sådan nogle situationer kan ske i skolen.
     
  3. Prøv om du kan holde dig lidt væk fra "C" og "M" nogen tid. Lav nogle ting med nogle andre istedetfor. På den måde kan du få lidt afstand mellem jer. Hvis de så spørger dig en dag hvordan det kan være du ikke hænger så meget ud med dem, så kan du fortælle at det er fordi du føler de holder dig udenfor og siger grimme ting til dig. Jeg synes ikke du skal finde dig i at de er sådan overfor dig - så hellere bare holde sig væk fra dem.
     
  4. Kig forbi i Cyberhus chatten. Der kan du snakke anonymt med en voksen om hvad der sker, og få flere råd. Chatten har åben mandag til torsdag fra kl. 14-19.

Det er aldrig sjovt at føle sig udenfor og man kan blive meget ked af det. Derfor skal du prøve at lave noget som gør dig glad og bruge tid med nogle andre fra klassen, som ikke gør dig ked af det.

Jeg håber du får det bedre og at du ikke skal græde så tit mere, for det er ikke rart.

Mange tanker

Bibi

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program