Mor og far

brevkassespørgsmål

Mor og far

brevkassespørgsmål af
Freja
12 år
Oprettet 4 år 9 måneder siden

Hej. Jeg synes at det er svært at snakke med mine forældre om sex, onani og pubert... Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre når jeg for min mens om nok ikke så lang tid?

Svar: 

Hej Freja

Der er rigtig mange der har det som dig, og det med at snakke om de mere intime ting, kan godt føles lidt akavet.

Jeg tænker at der også sagtens kan være forskel på hvad man taler med sine forældre om, og hvor meget man siger. Det er rigtig rart at tale med sine forældre om, hvad man lige gør første gang man får menstruation. Der er nogle praktiske ting, som bare er gode at få på plads. Sådan noget med hvor man lige har bind, hvilke bind og hvordan man bruger dem. Eller er man måske mere til at bruge tampon eller menstruationskop, og hvordan bruger man så det? Alt sammen noget der kan være rigtig rart at snakke med sine forældre om. Husk at din mor garanteret selv kan huske hendes første gang, hun fik menstruation, så hun kan garanteret svare på mange af de spørgsmål du måske har. 

Nogle på din alder taler med deres forældre om sex og onani. Men der er også mange der ikke gør. Jeg tænker det handler om at finde en måde at tale om de her ting, hvor man ikke behøver at fortælle mere, end man selv har lyst til.

Man kan sagtens tale om at onani er helt naturligt, uden at snakke om hvordan og hvor meget man onanerer. Det vil mange nok synes er lidt for privat. 

På samme måde med med sex. Man kan sagtens tale om hvordan man passer på dig selv, og om hvad der skal til for at man er klar til sex, uden at skulle snakke detaljeret om hvordan man har sex, hvis det er for akavet. 

Sex, onani og alt sådan noget med kroppen er ret intimt, og derfor kan det også være svært at tale om. Men husk at dine forældre selv har været igennem puberteten. De har sikkert selv sex, og hvis de er som de fleste andre mennesker, så onanerer de også. Så de her ting er alle sammen fuldstændig naturlige og normale. 

Det kan være dine forældre selv prøver at snakke med dig, om de her ting. Hvis ikke de gør, kan du sagtens være den der starter snakken, hvis du har spørgsmål. Jeg er sikker på at dine forældre hellere end gerne vil hjælpe.

Gode hilsner - Maya

Mayas billede
Maya fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program