overraskelse

brevkassespørgsmål

overraskelse

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 13 år 11 måneder siden

hej. jeg har skrevet med en fyr siden miden af december, han er rigtig rigitg sød, jeg kunne godt tænke mig at overraske ham, enden ved at tage ind og besøge ham uden han ved det, hvor jeg tog en veninde med fordi har aldirg mødt ham i virkeligheden, men har set ham på cam og snakket i mobil med ham og vil heller aldrig få lov af min mor til at tage til københavn. ville høre om i havde nogen gode forslag til hvad en god overraskelse kunne være, det skal ikke være noget over vildt. jeg har selv overvejet bare at sende noget, men hva kunne det være?

Svar: 

Hej,

Hvor er det godt, du skriver. Det lyder så spændende med den her fyr. Det er en af de mest fantastiske ting ved internettet, at man kan møde folk fra hele landet - ja, fra hele verden - som man måske ellers ikke ville have mødt.

En anden ting ved internettet og dét at møde hinanden gennem en computerskærm er, at man aldrig kan være sikker på, at den anden nu er også er den, han siger han er. Heller ikke selvom man har snakket i mobiltelefon sammen og set hinanden over webcam. Det kan måske godt virke som en overdrevet bekymring, men i teorien kan personen have fået en anden til at hjælpe sig i de situationer, hvor I snakkede sammen i telefon eller på webcam. Altså kan du ikke være sikker på, at han fx har den alder, han har sagt, at han har.

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil mødes med ham, men det skal være sammen med en voksen og ikke bare en veninde. Du skriver, at du ikke tror, at din mor vil give dig lov til at tage til København selv. Men måske du skulle prøve at snakke med hende om at invitere fyren hjem og besøge jer, mens enten din mor eller far er hjemme.

Du skriver, at du gerne vil sende ham en overraskelse. Det er lidt svært at komme med konkrete forslag til en god overraskelse at sende ham, når jeg ikke ved, hvad I to har snakket og mødtes om? Ved du fx om han har nogle særlige hobbyer? Har I snakket om film eller om musik eller noget lignende? En god overraskelse kunne nemlig være et eller andet, der viser, at du virkelig har hørt efter, hvad han fortalte dig. Har han fx fortalt om et yndlingsband eller noget yndlingsmusik, synes jeg, det kunne være en fed overraskelse at sende en playliste eller en brændt CD med noget musik, du har fundet til ham. Har I ikke snakket om musik, synes jeg stadig, at det kunne være en god idé. Du kunne jo fx bare sende ham noget af den musik, som du godt kan lide at lytte til, når I chatter.

Det kunne også være en god bog eller skæg film. Det sidste kan man efterhånden få til ikke ret mange penge forskellige steder. Især hvis det er af ældre dato. På den måde kunne du jo både signalere god smag og humor. I hvert fald synes jeg det er en bedre idé at sende en ting, om det så bliver en film eller noget musik eller bare en anden yndlingsting, end et billede af sig selv.

Jeg håber, du kan bruge forslagene til noget. Ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

Mange tanker, Trine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program