Homo eller ej???

brevkassespørgsmål

Homo eller ej???

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 9 år 12 måneder siden

Hej cyberhus.

jeg er blevet i tvivl om jeg egentlig er til piger eller drenge. Det er faktisk en lidt lang historie men jeg vil prøve at fortælle den kort.:

det startede fra et år siden på en hyttetur da jeg blev uvenner med mine to bedste veninder. jeg begyndte at være sammen med to andre piger som også er mega søde. Jeg er stadig sammen med dem idag og det er jeg glad for. Men jeg er bare ked af at jeg ikke føler at jeg kan blive lige så tæt med dem som jeg var med de andre. Jeg har selvfølgelig også andre venner og veninder i klassen som jeg også godt kan lide. da vi holdte galla i klassen havde vi alle en super aften. Også mig. Men jeg havde stadig en følelse af at der manglede noget. En følelse af at der manglede kærlighed. Jeg havde lyst til at kysse en der virkelig holdt af mig. Og ikke bare min mor. En jeg virkelig elskede og som også elskede mig. Jeg havde brug for en kæreste. Og det gjorde det ikke bedre at der var en dreng og en pige der stod og holdt om hinanden og dansede sammen midt på gulvet. Siden da er jeg blevet forelsket i to fra min klasse. En mega sød dreng Og så en pige... Jeg er sikker på at jeg føler noget for hende. Hver gang jeg kommer i nærheden af hende killer det i maven. jeg ville så gerne have en kæreste og få følelsen af kærlighed tilbage igen som før hytteturen. Men er det bare noget jeg bilder mig ind? (altså at jeg er forælsket i en pige?) jeg føler mig også lidt flov over det. Det er en som jeg er ret god veninde med. Og jeg syntes at ordet 'gay' bliver brugt meget men som et ord man siger hvis man vil gøre. Nogen kede af det. Men jeg bliver ramt i maven hver gang der er nogen der nævner det ord eller andre der minder om. Betyder det at det er rigtige følelser jeg har for pigen???

jeg håber sådan at du kan hjælpe mig.

Svar: 

Hej med dig.

Forelskelse, kærlighed og seksualitet er noget, der fylder meget i tankerne hos piger på din alder. Det er helt normalt og meget almindeligt, at man forelsker sig og også, at man forelsker sig i mere end én - og endda to forskellige køn. Teenageperioden er nemlig en tid, hvor en masse hormoner flyver rundt i din krop og stille og roligt omdanner dig fra at være pige til at blive kvinde. En af effekterne af det er, at du begynder at forelske dig og hungre efter kærlighed. At være forelsket er en dejlig ting, men det er også noget, som er forbundet med en masse forvirring, en masse tanker og nogle gange også bekymringer.

Jeg kan godt forstå, du er nysgerrig efter at finde ud af, om du er til drenge eller piger. Det er helt almindeligt gerne at ville have et klart svar på sin egen seksualitet. Jeg synes dog, det lyder som om, du skal lade din tvivl komme dig til gode og måske bare nyde, at der er to, som du synes, er dejlige. Jeg ved ikke, om du ved det, men der er også mange mennesker, som både er til piger og drenge, og som altså lige så godt kan være kærester med den ene som den anden. Jeg tænker ikke, du har travlt med at beslutte dig for, om du bedst kan lide piger eller drenge, da du har hele livet foran dig, og dine følelser vil sikkert ændre sig med tiden. Med det mener jeg, at det over tid måske blive mere klart for dig, hvad du kan lide i takt med, at du får gjort dig erfaringer med kærlighed, forelskelse osv. Du er startet rigtig fint med at mærke efter på dig selv og finde ud af, om det kilder i maven. Det er faktisk den allerbedste måde, hvorpå man kan finde ud af, om man synes, en person er speciel, så bliv endelig ved med det. Husk dog på, at det også kan kilde i maven blot fordi, man holder meget af en person. Hvis du fx tænker på en fra din familie, som du elsker højt, kan det være, du kan mærke den samme form for kilden i maven. Altså er det ikke sikkert, at din kilden i maven er udtryk for forelskelse, da det lige så godt kan være udtryk for et nært venskab, en tæt relation eller for, at du er bange for at miste en, du holder af. Om din forelskelse er noget, du bilder dig ind, er svært at svare på. Uanset hvad er dine følelser tegn på, at du holder meget af pigen. Jeg vil derfor råde dig til at gå stille og roligt frem og blive ved med at fornemme, hvad du kan lide. Hvis du har behov for lidt klarhed, kan det måske være en hjælp for dig at dele et papir op i to og på den ene side skrive gode ting om den mega søde dreng og på den anden side skrive ting om den mega søde pige. Måske bliver det på den måde mere tydeligt for dig, hvad du allerbedst kan lide - og om du kan lide det på "kærestemåden" eller "vennemåden". 

Jeg ved ikke, om du har snakket med nogle gode venner om disse ting, men hvis du har en tæt ven, kan du måske fortælle ham eller hende om det, du går og tænker på. Det kan være rart at vende sine tanker med en, man holder af og høre deres meninger om de tanker, man gør sig. Nogle gange bliver tingene også mere tydelige for en, når man får dem sagt højt. Faktisk kan det i nogle tilfælde fjerne al tvivl.

Som sagt kan jeg altså rigtig godt forstå din forvirring og din nysgerrighed efter at finde svar, men hvis du er i stand til det, synes jeg, du skal tænke om det som noget positivt og spændende. Tænk, at der er to personer, du er lun på. At være forskelsket i forårsmånederne er nærmest magisk, så nyd det, lad dig rive med af dine følelser og vær ligeglad med, hvad andre tænker. Det er dit liv, og det er dit valg. Hvad andre tænker, er derfor ligegyldigt - bare du er glad :-)

Vh. Matilde

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program