Fortrydelsespille

brevkassespørgsmål

Fortrydelsespille

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 8 år 6 måneder siden

Hej cyberhus. 

I forgårs havde min kæreste og jeg sex, men kondomet sprang inden han kom. Dagen efter tog vi ned på apoteket for at købe en fortrydelsespille, som jeg tog ved 1-tiden. Samme aften havde vi sex igen og der sprang kondomet også inden han kom. (Mærket på kondomet har vi brugt i lang tid, og de har aldrig sprunget før, de to kondomer vi brugte var fra to forskellige pakker og vi satte det på efter anvisningen) jeg har tænkt på om fortrydelsespillen også virker for anden gang hvor det sprang? Jeg ved at man ikke må tage en pille mere inde for samme menstruationstid, så jeg kan jo ikke være sikker på, jeg ikke bliver gravid.  -Laura

Svar: 

Hej Laura.

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for om du kan være blevet gravid. Det kan desværre være svært for mig at sige om fortrydelsespillen virker efter jeres 2. samleje. Som udgangspunkt virker fortrydelsespiller kun i forbindelse med det aktuelle samleje, altså jeres første. Så selvom I har samleje i samme periode, så kan I ikke være helt sikre på, at pillen stadig virker. Men da I har haft samleje så tæt efter hinanden, så er jeg faktisk usikker på, hvorvidt pillen stadig har sin virkning. Derfor vil jeg anbefale dig at tage til lægen, hvis du ikke får din menstruation eller hvis du blot vil være sikker på, at du ikke er gravid, så lægen kan undersøge dig. Du kan også i første omgang tage en graviditetstest, men jeg synes stadig at det vil være en god idé at blive undersøgt af din læge, og helst indenfor 3 uger efter du har taget pillen. Alle læger har også telefontid, oftest 1 time om dagen, så du har også mulighed for at ringe til din læge og fortælle om din situation.

Det er selvfølgelig rigtig uheldigt at kondomet springer begge gange, men det er desværre en risiko der er ved kondomer. Det kan også være, at I bruger en forkert størrelse kondomer, som kan være årsag til at det sprang begge gange. Ellers kan det være, at I skal overveje om I skal bruge noget ekstra beskyttelse i form af p-piller, spiral eller andet, så I undgår at være bekymret over, om du bliver gravid. Fortrydelsespiller er, som du nok også selv ved, en nødløsning og skal helst ikke benyttes særlig ofte. Derfor kan det være rart at være ekstra beskyttet. Hvis du er i tvivl om de forskellige præventionsformer og hvilket der passer bedst til dig, så kan det også være en god idé at få en snak med lægen om det. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og jeg ønsker dig held og lykke. 

De bedste hilsner Pernille

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program