Vægt

brevkassespørgsmål

Vægt

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 13 år 5 måneder siden

hej! Jeg har et problem med min vægt! Jeg bliver så ked af det når jeg går på vægten, vis jeg vejer mere end sidste gang... Jeg er 1,51 cm. og vejer 37,5 jeg vil gerne ned og veje... måske de 32 kilo.. Jeg har haft det dårligt med at spise i en lang periode, jeg har smidt min mad ud og prøvet at spise så lidt som muligt uden mine forældre vækkede mistanke.. Er det normalt, i min alder ikke at spise & græde i flere uger fordi man vejer mere? Kh Mig

Svar: 

Hej med dig..

Hvor er det bare super godt at du spørger en voksen, når du har en mistanke om at der er noget som ikke er helt okay, eller noget som du har det dårligt med.

Og du har faktisk helt ret..det er ikke normalt at græde i flere uger og lade være med at spise, og derfor skal du have hjælp nu. Og det er så fint at du selv siger til, godt gået.

Og heldgvis er der masser af muligheder for at det kan blive nemmere at være dig og jeg vil gerne prøve at hjælpe dig.

Det første du skal vide er, at det her med mad, vægt og så følelser - det hænger faktisk sammen. Grunden til at du græder meget og tænker meget på at tabe dig, tror jeg er fordi der er et eller andet der er svært. Når der er et eller andet som er svært, så tænker du rigtig meget på ikke at spise og prøver at tabe dig, fordi så glemmer du lidt det andet.

Det er slet ikke sikkert du ved hvad det der andet er, men det kan en voksen hjælpe dig med at finde ud af. Og når i finder ud af det, så vil du ikke tænke så meget på din vægt og det her med ikke at spise.

Det er ikke noget du kan løse alene og derfor er det vigtigt at du tager fat i en voksen med det samme. Jeg synes du skal vise det du har skrevet til mig, til din far og mor med det samme, fordi du beskriver det faktisk rigtig godt. Så tror jeg dine forældre vil kunne forstå, at de skal hjælpe dig. Prøv at vise mit svar til dine forældre, måske vil det hjælpe dem med at forstå at du har brug for hjælp lige med det samme.

Du har nemlig behov for at besøge din læge og jeg synes din far og mor skal med, så i alle sammen kan snakke om hvordan de bedst kan hjælpe dig.

Hvis du ikke har dine forældre omkring dig, så skal du bruge din lærer i stedet for. Din lærer kan være god at snakke med, og en lærer kan også hjælpe dig med at komme til lægen..

Jeg ved godt det her kan virke lidt uoverskueligt, og det er helt okay. Du er kun 12 år og derfor er det alt for meget at gå med alene. Det er noget som voksne skal klare for dig, så prøv at lade dem klare det..:)

Og ved du hvad..du har allerede gjort halvdelen af arbejdet ved at skrive til mig, nu skal du bare gøre det sidste og så tror jeg det bliver meget nemmere for dig, og jeg tror også du vil blive gladere.

jeg ønsker dig alt det bedste..

Venlig hilsen

Erroll

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program