min første gang

brevkassespørgsmål

min første gang

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 12 år 11 måneder siden

Hi Cyberhus. Tak for jeres gode svar. Jeg er en 14-årig pige og har lige haft min første gang. Det var ikke helt som jeg havde drømt om, men det er nok sjældent. Det kan man jo også tit se ud fra brevene til jeres brevkasse. Jeg er en meget ordentlig pige der helst vil have styr på tingene og planlægge alting, men det gik altså galt her. Som mange piger har jeg jo gjort mig tanker om hvordan den første gang kunne være. Noget romantisk, noget med planlægning, romantik, sikkerhed, sterinlys, rosenblade osv. Men sådan går det nok sjældent. Det gjorde det heller ikke for mig. Jeg har en sød kæreste også på 14. Indtil nu havde vi kun kysset og kælet under tøjet og jeg havde absolut ingen planer om at det foreløbig skulle være mere. Men så sad vi hjemme hos mig og var alene hjemme. Vi havde bare tæer og min kæreste syntes vi skulle tage vores bluser af. Det gik jeg med til - også min bh, selv om jeg var genert ved det, og så var det ikke meningen det skulle blive til mere. Men på en eller anden måde fik min kæreste også overtalt mig til at at vi skulle tage vores jeans af. Og så trak han selv mine underbukser af mig, selv om jeg sagde det var en dårlig ide. Han tog også sine af og var meget stiv. Jeg var ikke så vild med det. Han plagede om at se min skede og til sidst gav jeg ham lov. Det skulle jeg ikke have gjort. Han sagde at jeg måtte have verdens smukkeste skede, men han var nu så stiv, at den lå op ad hans mave. Han tryglede om at komme ind i mig, men vi havde jo ingen beskyttelse og jeg sagde nej. Han begyndte at græde og var åbenbart i stor pine på grund af den opsvulmede tissemand og til sidst gav jeg efter da jeg havde fået ham til at love ikke at komme i mig. Jeg fik ham på plads mellem benene og vi fik den op. Det var svært og det gjorde ondt. Næsten med det samme begyndt han at stønne og jeg sagde at nu kom han vel ikke. Han sagde nej, men jeg fik mistanke og sparkede ham i maven så han væltede af og i det samme han kom ud væltede det ganske rigtigt ud med sæd fra hans diller på min seng. Det var ikke nogen god oplevelse selv om jeg selvfølgelig er en lille smule stolt af ikke af være jomfru mere. Men kan jeg være blevet gravid selv om sæden først efter han kom ud? Det er jeg lidt bange for. Vi er blevet gode venner igen og han har sagt undskyld, men jeg vil ikke med ham foreløbig. Men gravid-tingen bekymrer mig. Kan I svare mig? Knus fra Den Bekymrede

Svar: 

Hej bekymrede pige,

Tusind tak for dit spørgsmål. Det er rigtig godt at du skriver om dine tanker, følelser og bekymringer.

Jeg kan godt forstå at din første gang ikke var særlig rar for dig. Det lyder ikke som om du har haft en særlig god oplevelse, og selvom de færreste piger får en første gang som er helt som de forestiller sig, så er det for de fleste en rigtig rar oplevelse og ikke en de fortryder eller er kede af. Sex er svært at planlægge ned til mindste detalje, men det skal i det mindste være en god oplevelse og jeg er ked af at høre at din første gang slet ikke blev som den skulle have været.

Jeg er nødt til at fortælle dig at du godt kan være blevet gravid selvom sæden først kom lige efter din kæreste trak sig ud. Når drenge bliver ophidsede kommer der noget der hedder præ-sperm. Det kommer meget før dem rigtige sperm og det kan godt indeholde nogle sædceller. Vi kan heller ikke helt vide om din kæreste måske nåede at begynde at komme mens han var oppe i dig. Sæd kommer ikke i én portion, men i flere små lige efter hinanden. Jeg synes derfor at du skal tage en graviditetstest. De kan købes på apoteket og i de fleste store supermarkeder. Du kan også gå til lægen og få lavet en test gratis.

Hvis du er tryg ved det synes jeg også det vil være en god idé at fortælle din mor om det. Hun kan hjælpe dig hvis det skulle vise sig at du er gravid, og hun kan snakke med dig om din ikke så gode første gang. Hvis ikke du vil tale med din mor, men gerne vil snakke med en voksen om det du har oplevet, så vil jeg forslå dig at komme forbi chatten herinde. Den har åben mandag til torsdag kl. 14-19 og fredag kl. 13-16. Der vil sidde nogle søde voksne klar til at snakke med dig.

Jeg er også lige nødt til at fortælle dig at børn og unge under 15 år ikke må have sex. Jeg kan forstå på dit spørgsmål at det heller ikke var din plan, men jeg synes det er vigtigt at du holder fast i at I ikke skal have sex før I er fyldt 15, og slet ikke før du føler dig rigtigt parat. Der er meget andet dejligt I kan lave indtil da.

Jeg håber du kan bruge mit svar. Du er altid velkommen til at skrive igen.

De bedste hilsener,

Henriette.

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program