Utro

brevkassespørgsmål

Utro

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 12 år 10 måneder siden

spaden Jeg har haft et meget besværligt kærlighedsliv, og har haft en kæreste der var så fyldt af lyst til at bestemme og styre, og behandlede mig så dårligt, at da jeg endelig gik fra ham, var jeg fysisk syg og havde angst. det tog lang tid at komme ovenpå igen, jeg kæmpede hårdt, og lærte igen at få et nogenlunde normalt forhold. så mødte jeg en, som er så sød ved mig og behandler mig grænseløst godt. Jeg var sikker på vi sku være sammen altid eller meget længe. men så var jeg til min venindes fest. og hendes ven var der ogs, og udover festen var vi alle tre sammen to-tre dage, og vi havde det fedt. men Jeg har været sammen med den ven, som også har en kæreste. han var virkelig sød og jeg prøvede at lade vær men det ku jeg ikk. Jeg skammer mig rigtig meget. Jeg tænkte "det her gør jeg aldrig igen. så jeg siger det ikk til min kæreste for der er ikk nogen grund til han skal være ked af noget der egentlig ikke betyder noget i det lange løb, specielt ikk, når jeg ikk har tænkt mig at gøre det igen" Men problemet er, at nu føles det helt forkert at være sammen med min kæreste?! Jeg ved ikke hvorfor. jeg føler ikke det samme og jeg har ikke lyst til at kysse ham på samme måde mere. Og han virker ikk interessant egentlig. Måske er jeg dårlig til forhold. ?! værst af alt er, at vi lige har skrevet under på en lejekontrakt til en lejlighed. JEG HAR DUMMET MIG!!!! Hvad skal jeg gøre?

Svar: 

Kære du!

Først vil jeg lige sige, at det er rigtig godt at høre, at du er kommet ovenpå igen, efter at have haft en kæreste der behandlede dig dårligt og ville styre dig. Godt gået! Det kræver mod og styrke at gå fra sådan en kæreste og det har du!

Du fortæller, at du nu har en anden kæreste, som er sød og som behandler dig godt, men at du er kommet til at være sammen med en anden og at du nu ikke føler det samme for din kæreste. Og så fortæller du, at du lige har skrevet under på en lejekontrakt med din kæreste.

Når jeg læser det du skriver, tænker jeg, at det lyder til at du måske ikke er forelsket i din nuværende kæreste længere? Det tænker jeg, fordi du fortæller at du ikke føler det samme for ham, ikke har lyst til at kysse ham på samme måde og ikke synes han er ligeså interessant mere. Det er helt naturligt at man forelsker sig og at forelskelsen går over igen. Nogle gange udvikler forelskelsen sig til kærlighed andre gange forsvinder den helt og så har man måske mere lyst til bare at være venner eller måske slet ikke at ses.

Så jeg tror du skal tænke over og mærke efter, om du er forelsket i din kæreste eller har de følelser for ham, som du gerne vil have for en kæreste? Jeg synes det lyder lidt somom, at du ikke helt har kærestefølelser for ham mere. Hvis du ikke har kærestefølelser for ham, så tror jeg du skal overveje, om du har lyst til at bo sammen med ham?

Du skriver til sidst i dit brev 'måske er jeg dårlig til forhold'? Det synes jeg faktisk slet ikke det lyder til. Jeg synes det lyder lige modsat. Jeg synes du lyder som en pige, der er rigtig god til at lytte til dine egen følelser og sætte grænser. Det gjorde du da du gik fra din tidligere kæreste, som ikke behandlede dig godt og det gør du nu, hvor du overvejer om det er en god idé at flytte sammen med din kæreste, som du ikke længere føler det samme for.

At være god til forhold, handler ikke om at kunne være sammen med den samme person i lang tid, men netop om, at mærke efter indeni sig selv, om forholdet giver menig for én. Om man føler det man gerne vil for den anden person og om den anden person har de samme følelser.

Udfra det du skriver, så er mit indtryk, at du ikke har lyst til at være sammen med din kæreste mere. Hvis det er sådan du har det, så tror jeg det bedste du kan gøre er, at gøre det forbi med ham og finde et andet sted at bo, hvis I er flyttet sammen?

Jeg håber du finder ud af det hele - hold fast i det du føler indeni, jeg tror det bedste du kan gøre, er at lytte til dine følelser.

De bedst hilsner
Camilla

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program