Jaloux.

brevkassespørgsmål

Jaloux.

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 13 år 3 måneder siden

Jeg er en pige på 16 år, og jeg har en kæreste der bor 1 time væk fra mig. Han er nogle år ældre, og alt er godt, bortset fra at han har en datter, og det er fra forholdet før han fik mig. Hvilket vil sige det eneste andet forhold end mig han har haft, det varede i flere år. Og han er nu i retten mod eks kæresten, jeg står sådan at jeg skal på efterskole i den anden ende af landet, og da eksen fandt ud af at han havde en ny kæreste blev hun pisse sød mod ham. Jeg er så bange for at de ender med at finde sammen når jeg tager på efterskole. Et andet problem er også at jeg så inderligt selv vil have mit eget barn, og så når jeg høre om datteren og ser billeder over alt, så går jeg helt ned.. Hvad skal jeg gøre med mine to problemer?

Svar: 

Hej med dig.
Det kan være rigtig svært, at have en kæreste som har et barn fra et tidligere forhold fordi det betyder, at der altid vil være en eller anden form for kontakt til ekskæresten. Jeg tror, at det er helt naturligt, at du er nervøs for, om de skal finde sammen igen – specielt nu, hvor du siger, at han ekskæreste er ekstra sød over for ham, fordi hun ved at han har dig. Men du bliver nødt til at tro på, at der var noget i din kæreste og hans ekskærestes forhold som ikke fungerede, og det er derfor de ikke længere er sammen. Og at din kæreste er sammen med dig nu, fordi det er DIG som han vil være sammen med.
Det lyder virkelig fedt, at du skal på efterskole! Jeg kan godt forstå, hvis du er lidt træt af, at det er langt væk fra kæresten, det er altid hårdt, når man skal væk dem man elsker. Men på den anden side, så er formålet med efterskolen jo også, at komme lidt væk og lære nye mennesker at kende – og det er nemmere, hvis man ikke hele tiden skal se kæresten, fordi han bor tæt på.
Udover at have det super sjovt og lære en masse nye mennesker at kende, så kan din tid på efterskolen også blive en test af jeres forhold. Hvis I kan klare at være kærester mens du er på efterskole, så ser det ud til at være et stabilt og seriøst forhold i har. Hvis forholdet går i stykker mens du er på efterskole, så betyder det nok, at forholdet på et eller andet tidspunkt ville være gået i stykker – uanset om du var på efterskole eller ej.
Mit råd til dig er: Lev i nuet og nyd den tid du har sammen med din kæreste, og prøv at overbevise dig selv om, at han er sammen med dig, fordi det faktisk er dig, som han kan lide. Og når du er på efterskolen, så NYD tiden der – de fleste som har været på efterskole siger, at det er den fedeste tid i deres liv, og at skoleåret bare går alt for hurtigt.
Jeg ved godt, at man kan ønske sig et barn så inderligt, at det kan gøre helt ondt, at se og høre om andres børn. Men du skal huske på, at du kun er 16 år – du har stadigvæk mange år tilbage til at få børn. Lige nu skal du nyde din ungdom og de mange fede oplevelser som du får. At du er ung og lever livet nu, kan du se som en slags forberedelse til den dag, hvor du skal være mor. Det vil jo være godt, at du har prøvet at være ung med dine venner, inden du får et barn, så du ikke skal tænke på alle de ting du går glip af – og så du har nogle dejlige og sjove minder at fortælle barnet når det bliver større. Og så er det bare nemmere at få et barn, når man har fået sig en uddannelse og et arbejde, for det første fordi det kan være rigtig hårdt, at gå i skole når man har et lille barn derhjemme og for det andet fordi det koster mange penge at have et barn – så er det rart, at man har et arbejde.
Indtil videre synes jeg, at du skal kaste din kærlighed på andres børn, det kan være din kærestes datter, hvis du en dag skal møde hende, eller måske et barn i din familie. For jeg er helt sikker på, at der er børn, som synes at du vil være en mega sej ”legetante”, som de kan se op til.
Jeg håber, at du kan finde råd i mit svar, og du skal vide, at du altid er velkommen til at kigge forbi chatrådgivningen her i Cyberhus.dk, hvor du kan chatte med en rådgiver.
De bedste tanker
Marianne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program