Forældre

brevkassespørgsmål

Forældre

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 12 år 7 måneder siden

Hejsa. Jeg har gennem en folder på skolen lært om jer.. Har læst nogle spørgsmål og svar og har hjulpet mig en del af læse at der er mange andre som har nogen af de samme problemer med forældre som mig... Jeg skændes evig og altid med min mor, fordi hun vil kontrollere ALT og bestemme ALT... Føler hun vil styre mig, og forstår jeg ikke fordi jeg er faktisk meget ordenlig og passer mine ting.. Men alligevel fatter min mor ikke at jeg er næsten voksen, og min far holder altid bare med min mor.. Så vil meget gerne have lidt hjælpe med nogle punktet.. Alle mine veninder har g-streng og bruger det hverdag, men min jeg må ikk engang få et par for min mor, må kun få hipsters.. Hvordan kan jeg få hende til og ændre mening om det ? En anden ting er at jeg skal være hjemme kl 21 også i weekenden.. Og ska gå i seng kl 22! Mega tidligt! Jeg må ikk engang sidde inde på værelset med min bærbar eller skrive på min mobil efter kl 22.. Og hvis jeg en sjælden gang får lov at sove ude så skal hun altid ringe og tjekke, sys jeg er så belastende og pinligt, men når jeg siger det til hende så siger hun bare at det ikk er til diskussion? Selv når det handler om at spise så tjekker hun mig, jeg har altid været en lille str, men ikk undervægtig, vejer 49 kg og er 160 høj men alligevel blandet mig mor sig i hvad jeg spiser og hvornår... Hun tvinger mig til og spise morgenmad og hvis jeg ik spiser hvad hun mener er nok til aften så må jeg ikke komme ud til vennerne.. Hun skal altid tjekke mig og det går mig på.. Hva skal jeg gøre hvorfor er hun så urimelig? Håber i kan hjælpe.. Hilsen Malou

Svar: 

Kære Malou

Dejligt at høre at det har hjulpet dig at læse andre spørgsmål og svar her i Cyberhus. Du har også helt ret i at der er mange andre som har samme problem med forældre som dig. Jeg kan godt forstille mig at det må være rigtig hårdt at blive styret så meget. Det er ikke rart at føle sig kontrolleret hele tiden.

G-streng eller ej
Det kan godt være rigtig svært at få sine forældre til at ændre mening. Når de har en mening om noget er det som regel fordi de mener det er for dig eget bedste. Jeg kan godt forstille mig at din mor ikke synes du er gammel nok til at gå med G-streng, fordi hun tænker at det sender nogle seksuelle signaler, som hun måske ikke mener du er gammel nok til. Det kan være derfor hun mener du kun må gå i hipsters. Jeg tænker at grunden til at du gerne vil gå i G-streng mest af alt handler om at dine andre veninder også gør det og fordi du synes det er lidt mere smart. Jeg kan sagtens forstå at du ikke vil være den eneste uden G-streng. Jeg synes du skal du prøve at forklare din mor, hvorfor det egentlig er at du gerne vil gå med den. Måske vil hun bedre kunne forstå dig og sætte sig i dit sted, hvis du forklarede dine tanker omkring det. Det er ikke sikkert din mor vil ændre holdninger, selvom om du forklarer hende det, men det er der desværre ikke så meget at gøre ved. Det er ens forældre der bestemmer i sidste ende.

Weekenden
Det med at du skal gå tidligt i seng, kan jeg også godt forstå du synes er rigtig surt. Når forældre laver sådanne regler, så er det som regel fordi de er bange for hvad der sker, hvis du er sent oppe. Det lyder som om din mor har svært ved at miste kontrollen, så derfor vil hun gerne have dig tidligt hjem, så hun kan holde øje med dig. Det er selvfølgelig slet ikke fair for dig, at det skal være sådan. Måske ville det hjælpe hvis du tog en snak med hende om, hvad du laver med dine venner i weekenden om aftenen. Dig og din mor kan måske lave nogle regler der gælder hverdag og nogle andre i weekenden. Hvis din mor er meget bekymret for dig i weekenden, kan du måske aftale med hende at hun må hente dig, hvis du må være længere ude. Igen vil jeg sige at I skal prøve at tage en snak om det. Måske kan du også prøve at høre hende ad, hvorfor du egentlig skal så tidligt hjem?  Nogen gange kan det hjælpe hvis man får en bedre forståelse af hinanden.

Din mad
Jeg tænker at din mor også tjekker din mad, fordi hun er bange for at du skal blive for tynd. Det lyder generelt som om hun er meget bekymret for dig og derfor kontrollerer hun dig så meget. Jeg tror hun gør det fordi hun egentlig gerne vil passe på dig. Hun synes måske det er svært, fordi du er blevet teenager og nu begynder at interesserer dig for andre ting. Hun ser dig måske stadig som sin lille pige og så kan det være svært for nogle forældre at håndterer når tingene pludselig bliver anderledes.

Hvis du godt kunne tænke dig at din mor for en bedre forståelse af hvad du tænker og hvordan du har det med at hun kontrollere dig, så synes jeg faktisk du skal prøve at vise hende det brev, du også har sendt til os. Du beskriver nemlig rigtig godt, hvordan du har det. Du kan også vise hende det her svar og så kan I prøve at tage snak sammen ud fra det. Hvis I gør det, kan det være din mor vil prøve at ændre nogle ting.

Jeg håber I finder nogle bedre løsninger, så det ikke er så kontrollerende derhjemme.

Kærlig hilsen Sine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program