hjælp

brevkassespørgsmål

hjælp

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 12 år 2 måneder siden

hej jeg har et KÆMPE problem mine forældre slår og skæller mig ud hele tiden og kalder mig en møg ungen også selv om jeg gør hvad de ber om så er det bare ikke godt nok og jeg bliver mere og mere indafvent og jeg snakker ikke med mine venner og veninder mer jeg er ikke den samme som jeg var engang og jeg er bange for mine forældre og jeg tør dårligt nok at komme hjem fra skole fordi de er sådan over for mig jeg grader mig i søvn vær aften og er bange for at de kommer ind ærligt talt er jeg bange for mit liv....og jeg tager på hele tiden fordi jeg spiser når jeg er ked af det ..... og vil bare dø...min far konsentrere sig kun om sit arbejde og min mor vil kun konsentere sig om vores(11) katte og (4) hunde og de har aldrig tid til at se at jeg er bange og alt muligt jeg ved ikke hvad jeg skal gøre har du nogle forslag???

Svar: 

Hej med dig

Det lyder virkelig ubehageligt at være hjemme hos dine forældre, når de både slår, skælder dig ud og kalder dig møgunge. Når jeg hører hvordan du føler du ikke er den samme mere, at du er bange for dine forældre og at du græder dig i søvn hver aften, så kan jeg høre hvor meget det fylder for dig.

Du skal vide at det er ulovligt det dine forældre gør – de må ikke slå dig og de må heller ikke kalde dig møgunge. Og jeg synes faktisk det lyder til at du skal have noget hjælp fra en voksen, som kan lytte på det der fylder for dig, men også har mulighed for at hjælpe dig helt konkret. Det du oplever, er ikke noget du skal bære rundt på alene, og der skal gøres noget ved det, da det bare ikke er i orden det der sker.

Jeg synes det er flot du skriver herind med det, og jeg vil prøve at komme med nogle forslag til hvad du kan gøre;

  1. Generelt er det bare rigtig vigtigt at du får hjælp fra en voksen i den her situation. Jeg tænker om du har en lærer på din skole, som du har det godt med og som du kan snakke med? Han/ hun vil helt sikkert gerne lytte til dig, og snakke med dig om hvad der skal gøres ved det.. Hvis du ikke synes der er en lærer du kan snakke med, så kan det være du har en anden voksen du har tillid til; måske en moster, måske en voksen fra en fritidsinteresse du har...

  2. Når du skriver at du faktisk er bange for dit liv, så synes jeg også det ville være en idé for dig at kontakte din kommune, om de kan hjælpe dig med måske at komme et andet sted hen at bo. Det kan du både gøre selv, eller få en voksen (fx en lærer) til at hjælpe dig med. Måske lyder det som et stort skridt for dig – men ingen skal være bange for sit liv det sted man bor!

  3. Jeg vil også lige sende dig et link til Bryd Tavshedens hjemmeside: http://www.familievold.dk/boern-unge. Her har de også en brevkasse, og du kan læse om andre unge, som har været noget lignende igennem.

  4. Jeg vil også foreslå dig at logge på chatten her på cyberhus en dag. Her kan du også få talt ud om dine problemer, og vi kan rådgive dig mere om hvad du kunne gøre ved det.

Jeg håber du kan bruge mine råd og forslag til noget, for jeg håber at du snart kan blive dig selv igen, og ikke skal være så bange mere.

Mange tanker fra Heidi

 

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program