Menstruation

brevkassespørgsmål

Menstruation

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 11 år 11 måneder siden

Heej , jeg er en pige på 19 , jeg fik men første mens da jeg var 14 og ellers lige siden har jeg kun haft den hvert halve år , plus mine bryster måske er en størrelse A :/ .. jeg har været på p piller en gang før , og der kom min mens hver måned , men gider ikke være på piller for at få mens ordentligt ,,, jeg har da jeg var 11 været udsat for seksuelt overgreb og har aldrig rigtigt haft det godt med sex og min krop , jeg tænker på om jeg måske er underudviklet pga af ting der er sket eller hvad , og hvad jeg skal gøre , for jeg vil gerne have bryster ligesom alle andre normale kvinder ! istedet for at ligne en tovlårig der ikke engang får sin mens og har mikro bryster ,,, what to do :s ??

Svar: 

Kære du, 

Godt du skriver ind, når du bekymrer dig om din krop. Jeg vil prøve at guide dig igennem kvindekroppens mange udgaver.

Først og fremmest, så er der desværre ingen manual omkring hvornår man får menstruation. Nogle får det på klokkeslættet hver måned, mens andre får hver tredje måned, hvert halve år eller på helt forskellige tidspunkter hver gang. Derfor er der ikke umiddelbar grund til at bekymre sig om dine lange cykluser. Men du har helt ret - det er meget sjældent at du bløder. Det at du bløder så sjældent kaldes primær oligomenore. Det kan være helt normalt, men det kan også skyldes forskellige hormon forstyrrelser, stofskifte-forstyrrelser eller voldsomt vægttab. Din læge vil kunne undersøge dig med blodprøver og hjælpe dig videre med dine bekymringer. Han/hun kan også undersøge om dine bryster og kønsbehåring er normal.

Til sidst vil jeg forsikre dig om at de overgreb du tidligere har oplevet ikke kan have nogen indflydelse på din krops udvikling, brysterne eller menstruationen  Det må du ikke bekymre dig om.

Så jeg vil anbefale dig at tage et smut til lægen, som kan undersøge hvorfor du får menstruation så sjældent.

Held og lykke med det.

Venlige hilsner fra Line

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program