Er det okay?

brevkassespørgsmål

Er det okay?

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 11 år 10 måneder siden

Hej! Her for 3 år siden forlod min mor mig, for at flytte sammen med sin nye mand! og da det skete, mistede jeg kontakten med hende, da hun udtalte sig til min andre søskende at hun ikke ville snakke med mig mere da jeg altid far været (Fars-pige) Men her på det sidste, hvor man ser at mine søskende er vildt glade for hende og hendes mand + at de osse lukker kontakten af til mig og min far, for at være ved hende - så føler jeg mig lidt ensom. altså jeg mangler den der "mor" kontakt. og det er noget som jeg er begyndt at kunne mærke, da jeg søger den hos andre. f.eks er jeg i Hjv og den chef jeg har, har desværre mistet sin datter og jeg kan mærke at hun søger lidt den "datter" ved andre, og hun har selv spurgt om jeg ikke vil vre hendes "Reserve barn" og det ville jeg jo selvfølgelig gerne! Men er det unormalt at man søger sådan ind til andre? Altså at jeg søger en mor ved hende og hun søger en datter ved mig? Knus Den forladte

Svar: 

Kære Du

Jeg kan godt forstå at du mangler den mor-kontakt, og jeg kan også godt forstå at det må være hårdt at miste kontakten med hende på den måde, og nu også at du er ved at miste kontakten til dine søskende pga. det.

Først vil jeg lige svare på dit spørgsmål: Det er slet ikke unormalt at man søger det forhold hos en anden, når man føler man mangler den relation, og det er også helt okay at gøre det. Alle har brug for en mor engang i mellem. Det lyder til at hende din chef er rigtig glad for dig, og det er bare rigtig godt, hvis I kan bruge hinanden på den måde.. Jeg vil dog også tilføje, at selvom I kan komme rigtig tæt på hinanden, så kan I også glide fra hinanden på et tidspunkt. Hun er ikke din mor, og du er ikke hendes datter - og hvis nu du skal flytte, eller bare stopper i Hjv på et tidspunkt, så kan det være I glider fra hinanden, og så kan det godt gøre rigtig ondt, hvis du er begyndt at se hende som din reserve-mor. Så jeg tænker lidt at I skal støtte hinanden og være der for hinanden, så meget I har lyst til, men sæt ikke dine forventninger for højt til relationen.. husk på at hun ikke er din mor, og du ikke kan forvente at hun gør alle ”mor-ting” for dig og heller ikke at hun er der resten af dit liv..

Jeg har også lige lyst til at skrive, at selvom du er en fars pige, så synes jeg det er rigtig uretfærdigt af din mor, at hun ikke vil snakke med dig af den grund. Jeg sidder og får fornemmelsen af at du måske gerne vil have noget kontakt med din mor igen.. Hvis det er rigtigt, så synes jeg du skal prøve at kontakte hende, og fortælle hvordan du føler... måske savner hun også kontakten til dig? Jeg synes også ift. dine søskende, som du føler lukker kontakten af til dig, at du skal prøve at fortælle dem at du føler de lukker af for dig, og at du ikke vil miste kontakten til dem.. Måske ved de ikke hvad det faktisk betyder for dig..

Jeg håber du kan bruge mit svar til noget, og jeg håber den ensomhedsfølelse vil forsvinde snart. Enten ved at du kommer tæt på din chef eller ved at du får noget kontakt med din mor og/ eller søskende igen.

Mange tanker fra Heidi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program