P-piller..

brevkassespørgsmål

P-piller..

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 11 år 5 måneder siden

Hej Cyberhus.. Jeg er ikke helt sikker på det er den rigtige brevkasse, men det tror jeg. Jeg er begyndt på p-piller for ca 2 måneder siden, men jeg har ikke haft sex med nogen i de to måneder, før her i lørdags. Jeg tog den sidste p-pille i pakken søndag aften, og skal jo derfor have min menstruation nu hvor der er blevet mandag. men efter som jeg jo ikke har haft sex længe, plejer min menstruation godt at kan være lidt uregelmæssig, kan den også det nu her hvor jeg er på p-piller eller kan det være fordi jeg er blevet gravid jeg ikke har fået min menstruation eller skal jeg simpelthen bare vente ??? Jeg er jo selvfølgelig lidt nervøs og uvidende omkring dette her, da det var den første fyr jeg var sammen med uden kondom og mens jeg var på p-piller.. Håber i kan hjælpe mig :-)

Svar: 

Hej med dig!

Jo, den er go nok, du spørger rigtige sted. Og hvor det godt du skriver ind, for du virker noget bekymret.

For almindelige p-piller gælder det, at hvis man starter med at tager pillerne på den første menstruationsdag, så får man man beskyttelsen mod graviditet med det samme. Når nu du har taget p-piller i 2 måneder, som du skal (dvs en tablet dagligt i 28 dage og derefter en uge med p-pille-pause), ja så forventer jeg også at p-pillerne vil beskytte dig mod graviditet nu, selvom du ikke lige startede på din første menstruationsdag, da du begyndte at tage p-piller.

Så det at din blødning ikke lige kommer med det samme i din p-pillepause gør ikke, at jeg tror du er gravid. Det skyldes måske mere, at du kun har været på p-piller i et par måneder, og det er helt normalt at man i det første halve år har uregelmæssige blødninger. Derefter skulle det gerne blive sådan, at blødningen kun kommer, når du har din p-pille pause. Hvis du fortsætter ud over det halve år med at have uregelmæssige blødninger på trods af at du tager p-piller, synes jeg du skal gå til din læge. Det er ikke fordi, pillerne ikke virker på dig, men nogen gange kan det være nødvendigt med en (lidt) større mængde hormon i p-pillerne, før blødningerne bliver regelmæssige.

Og så lige det der med sex. Sex har ingen indflydelse på, om de blødninger man har er regelmæssige eller ej.

...Og så vil jeg lige gentage: jeg tror bestemt ikke, at du er gravid. Jeg tror, at det skyldes, at du næsten lige er startet på p-piller, og det er meget almindeligt, at man i starten har uregelmæssige blødninger.
Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Mange hilsner fra Kathrine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program