depression

brevkassespørgsmål

depression

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 13 år 8 måneder siden

hej jeg er en pige på 17 og har i lang tid faktísk flere år gået og haft det skidt det har svinget sådan lidt men her det sidste halve års tid er det gået helt ned af bakke , jeg sover ikke eller så sover jeg for meget , jeg spiser og spiser har taget 10 kilo på , på ti måneder jeg har ondt i maven konstant ! min selvtillid er helt i bund , er slet ikke social mere ,er hele tiden ulykkelig sur ked af det og nedtrykt , kan ikke finde ud af at koncentrer mig er forvirret rastløs , nogle gange bliver jeg så kold og føelsesløs , føler ikke den samme glæde mere ved ting som før , fx at tegne eller kys fra kæresten , og helt uventet ! aner ikke hvor det kom fra men forleden nat kunne jeg bare ikke sove tankerne fløj rundt i hovedet om at det var en god ide jeg begik selvmord så sad hele natten! og tjekkede på nettet hvilke måder der er bedst at begå selvmord , føler ikke jeg er noget værd jeg syntes min kæreste fortjener noget bedre da jeg er sur konstant . ´har mistet alt min energi har ikke været i skole i to uger og kan ikke engang overskue at tage derned og sige jeg stopper , angående mavesmerterne kan jeg ikke engangt tage mig sammen til at ringe til lægen , jeg hader mig selv og gider ikke være her mere gør alle kede af det er bare en ulempe , hvad er der galt har jeg en depression , jeg har jo ikke lyst til at have det sådan her mere :( , en ting til når jeg er ked af det har jeg en mani jeg ikke kan slippe af med og det er at jeg tæller kanter på ALT fx en fjernsynsskærm har fire kanter og så resten på det også eller loftet alt hvad der lige kan tælles og når jeg har talt en ting glemmer jeg med det samme hvor mange kanter der var og så bliver jeg nød til at tælle igen og igen og igen og igen kan fortsætte sådan en time eller i løbet af en hel dag . har også mistet min sexlyst fuldstændig , orker nærmest ikke engang at gå i bad føler ligemget hvad jeg gører jeg grim så gider ikke engang gøre noget ud af mig selv mere HJÆLP hvad sker der eg vil væk nu !

Svar: 

Hej!

Hvor er det godt, at du skriver herind, når du har det, som du har det. Det må være temmelig hårdt for dig at have det på den måde, men du er et stort skridt på vejen til at få det bedre ved at have søgt hjælp herinde.

Jeg synes bestemt, det lyder som om, du har en depression. De symptomer, du beskriver er helt karakteristiske for en depression. Det gælder blandt andet din nedtrykthed, nedsat energi og selvværdsfølelse, koncentrationsbesvær, selvmordstanker, nedsat sexlyst, søvnproblemer og mavesmerterne.

Nogle af dine andre symptomer, det der med at tælle kanter på alting, kan være en tilstand, der kaldes OCD, hvor man har en tvangstanke eller en tvangshandling, som man ikke kan slippe. Det kan godt hænge sammen med at have en depression, så hvis du kommer igennem din depression, så tror jeg, at din tælletrang også forsvinder.

Hvis du får tanker om selvmord igen, er det vigtigt, at du siger det til nogen. Det kan være dine forældre, chatten herinde eller du kan ringe til livslinien på tlf. nr. 70 201 201. Det er vigtigt, at du får snakket om det, for løsningen på dine problemer er ikke at begå selvmord, men at få hjælp hos din læge til at komme over din depression.

Du er også meget velkommen til at skrive ind til brevkassen "når det gør ondt inderst inde", hvor der sidder nogle meget søde folk, som har snakket med rigtig mange unge i din situation.

Det er vigtigt, at du ringer til din læge og bestiller en tid. Det kan godt være svært at sidde over for lægen og fortælle om de her ting, men jeg synes, at du skal tage dit brev med, for du har jo beskrevet meget flot heri, hvordan du har det. Din læge kan hjælpe dig, og du kan få det godt igen! Du er, som sagt, allerede på vej til at få det bedre, fordi du har taget det første skridt mod hjælp!

Kærlig hilsen Christine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program