Det første møde med drømmefyren

brevkassespørgsmål

Det første møde med drømmefyren

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 11 år 6 måneder siden

Kære rådgivere, for ca. 3 måneder siden mødte jeg en fyr over nettet, som jeg begyndte at chatte ret meget med.. Han fik min facebook, skype og senere mit nummer, men efter den dag skrev han til mig HVER ENESTE DAG over facebook! Vi chattede og det gør vi stadig (dog ikke hver dag). Nu vil han så rigtig gerne møde mig i virkeligheden og det har han plaget noget tid om nu, og et eller andet sted vil jeg også gerne møde ham! For han virker skide sød og jeg elsker at chatte med ham, så det kunne være fedt at møde ham i virkeligheden, og jeg kan jo heller ikke bare chatte med ham resten af mit liv. På et eller andet tidpunkt bliver jeg jo nødt til at tage mig sammen til at tage skridtet videre. I starten skrev jeg at jeg ikke ville mødes med ham, men efter noget tid sagde jeg alligevel ja og nu har vi aftalt en dato hvor jeg skal hjem til ham og se film. Jeg er mega nervøs, og tør faktisk ikke rigtigt! Jeg er nervøs for hvad han vil synes om mig, hvad han vil tænke.. Jeg er dårlig til at snakke med nye mennesker, jeg ikke kender. Jeg er ikke så åben og udadvendt som person, så jeg kunne godt forestille mig at der ville blive pinlig tavshed og jeg er bare bange for at jeg virker for tilbageholdende, hvilket ville skræmme ham væk efter første møde, så han aldrig når at lære mig rigtigt at kende. Jeg er også bange for, det bliver et problem at finde på noget at snakke om. Efter vi har chattet så længe har han fået et godt indtryk af mig, og kan ret godt lide mig (jeg har det på samme måde med ham), men jeg er bare bange for at han så vil blive skuffet når han møder mig i virkeligheden fordi, jeg måske ikke er den han regnede med. (ikke fordi jeg har udgivet mig for at være en anden! For det har jeg ikke! Jeg har været 100% ærlig og 100% mig selv alt den tid vi har chattet) Men måske har han alligevel dannet sig et forkert indtryk. Jeg er bare super nervøs for hans reaktion, for jeg kan ret godt lide ham, og har bestemt ikke lyst til at miste ham før jeg overhovedet har fået ham! Så har du nogle gode ideer/forslag til hvad jeg kan gøre sådan generelt, men også inden jeg skal møde ham, for at forberede mig? Og hvordan skal jeg håndtere selve mødet? Har du nogle gode tips? Også til hvordan jeg måske kan slappe lidt mere af, og ikke være så nervøs? Eller har du nogle forslag til hvad vi kan snakke om? eller nogle gode tips til hvordan jeg starter en samtale og holder den i gang? Hvordan undgår jeg pinlig tavshed? Jeg har aldrig før prøvet at møde nogen fra nettet i virkeligheden. Håber du kan hjælpe! Kærlig hilsen mig.

Svar: 

Hej med dig

Hvor er det bare super godt at du skriver og spørger! Lad mig se om jeg kan samle dit spørgsmål, så du kan få et svar.

Først må du vide at, at date har aldrig været let. At mødes med et menneske man ikke kender eller kun har mødt over nettet fremkalder en masse følelser. Det er følelser for mødet med det ukendte og det spændende, f.eks. den fyr du har mødt over nettet. Det er nyt, det er spændende, men man ved jo heller ikke hvordan fremtiden ser ud. Og pludselig begynder man at stille en masse spørgsmål for at finde svar på det ukendte. Er jeg god nok? Ville han kunne lide mig? ... Det er HELT normale spørgsmål at stille inden en date.

At du har aftalt at mødes med ham, tolker jeg, som at du rent faktisk har lyst til at han kommer, men i bund og grund er usikker på om det nu skal gå godt. Og der tror jeg handler om ro og attitude. I har begge valgt at mødes, det vil sige at I begge har sagt ja til det og har lyst til at mødes, og I lyder begge meget interesseret i hinanden. Er det ikke en god start på et møde?  Det tænker jeg kunne give dig lidt ro inden mødet med ham, altså at han faktisk også har sagt ja og at han også har lyst. Det lyder det til at han giver udtryk for.

Attituden, det vil sige din indstilling til selve aftenen, er rigtig god, for det lyder til at du bare gerne vil have at I har en dejlig aften. Den tanke i sig selv skal nok være med til at skabe starten på en god aften. Men hvis du bekymre dig om resten af aftenen og om samtalerne, så kan det måske blive lidt anstrengt. Du kan selvfølgelig forberede dig med et par samtale-emner, men jeg tror at de bedste samtaler opstår, når man ikke forsøger at have noget at snakke om.

Og her er et klasse-råd, men det kræver lidt mod at udføre, men kan du udføre det, så skal du nok få en god aften. - Ja, der kan opstå små pinlige tavshedsøjeblikke. Det er der altid mulighed for at der gør imellem to mennesker, specielt ved det første møde. Men så er det med at bruge de små pinlige tavshedsøjeblikke til noget brugbart. Hvis du mærker en god kemi imellem jer, behøver ord ikke sige det hele. Et blik, et smil, et udtryk siger så meget mere end ord. Og så er han jo en fyr, så Cola og Chips ville holde ham godt kørende, hvis lidt pinlig tavshed skulle opstå.

Der udover kan jeg kun anbefale jer at lave de klassiske 'at-lave-på-date', som kunne være at se en film, gå en tur, tage i biografen, tage på café osv.

Jeg håber du gør hvad du føler du er klar til, og siger fra hvis du ikke er klar, men uanset hvad så håber jeg at du får en dejlig uge.

Mvh

Casper

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program