menstruation

brevkassespørgsmål

menstruation

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 11 år 5 måneder siden

Min menstruation er meget forsinket, jeg har ikke haft den i 2 måneder snart 3. sidst jeg havde menstruation, var første gang så kan det være derfor? - jeg hader læger, og ønsker derfor at gøre alt andet end at komme til læge. mvh. anonym

Svar: 

Kære Anonym

Jeg kan godt forstå, at du bliver bekymret over, at du ikke har haft din mestruation i nogle måneder og det er rigtig fint, at du skriver her.

Der kan være rigtig mange grunde til at din menstruation er udeblevet. Du skriver, at sidste gang du havde din menstruation var først gang og jeg tænker, at det sagtens kan have noget med det, at gøre. Når man begynder at få sin menstruation, kan der godt gå noget tid, inden den bliver stabil.

Når man er teenager sker der hele tiden forandringer med kroppen, den udvikler sig, forandre sig og vokser, så det kan sagtens være derfor, at din menstruation ikke er kommet, men at det efter nogen tid bliver helt normalt.

Som sagt kan der være rigtig mange grunde til, at menstruationen udebliver, hvis man dyrker meget sport, eller taber sig kan det også påvirke menstruationen. Det at du går rundt og er bekymret over, at den ikke er kommet, tænker jeg også kan påvirke det, da det er sådan, at hvis man er ked af det, eller går rundt og tænker på noget, som stresser en, påvirker det også menstruationen.

Du skriver, at du ikke har lyst til, at gå til lægen og jeg kan godt forstå, at du kan have det sådan. Men hvis din menstruation ikke kommer indenfor de næste 2 måneder, tror jeg det ville være en rigtig god idé, at snakke med din læge om det. Hvis du ikke har lyst til, at tage til lægen alene, kunne du måske få din mor eller en anden voksen, som du føler dig tryg ved, til at tage med dig.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Venlig Hilsen
Majbritt

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program