Er jeg lebbe

brevkassespørgsmål

Er jeg lebbe

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 11 år 3 måneder siden

Hej jeg kunne godt tænke mig at vide om jeg er lebbe for jeg tænder et meget på min bedste veninde og hun ved det ikke. Jeg kan rigtig godt lide pige men alligevel ved jeg ikke om jeg er så jeg tænkte at i kunne hjælpe mig Hilsen nickie

Svar: 

Hej Nickie

Det er et super godt spørgsmål du stiller, og det er faktisk kun dig selv i sidste ende som kan svare på om du er lesbisk eller ej, men jeg vil rigtig gerne prøve at hjælpe dig med dine overvejelser omkring det.

Først og fremmest er det helt normalt og naturligt for rigtig mange unge mennesker på din alder, at begynde at udforske sin egen seksualitet, og i nogle tilfælde endda afprøve dem, og måske blive ved med at kunne lide det.

De fleste prøver f.eks. at møde kærligheden i et andet menneske, måske dyrke sex på et tidspunkt, men så er spørgsmålet om man har lyst til at være sammen med en mand eller en kvinde.

Idag er det faktisk blevet helt normalt at vælge at være homoseksuel, eller som du skriver at være lebbe, og homoseksuelle har fået en masse rettigheder, såsom at de kan blive gift, fuldstændigt på samme måde som en mand og en kvinde. Homoseksuelle kan faktisk få børn sammen, dog på en lidt anden måde end en mand og en kvinde, men det kan lade sig gøre.

Så der er 2 ting i det, som du må have med i dine overvejelser før du beslutter dig for din seksualitet, altså bare for at du skal være helt sikker i dit valg.

1. Som sagt så er det normalt at unge lege med tanken om at være homoseksuel, lesbiske eller bøsse. Nogle vælger at være biseksuelle, det vil sige at de er til både mænd og kvinder, og så er der selvfølgelig den velkendte mand og kvinde sammen. Der findes mange muligheder, og da du stadig har en ung alder, behøver du faktisk ikke beslutte dig lige nu og her. Det er okay og helt normalt at lege med tanken/fantasien, for det er der også rigtigt mange andre unge mennesker som gør. Og på den måde finder du langsomt, men naturligt ud af om hvilken seksualitet du vil vælge.

2. Når du har fundet ud af hvilke muligheder du har, og når du bliver 15 år og det er tilladt at dyrke sex, så har du endda mulighed for at afprøve dine fantasier med andre mennesker. Og her kommer det næste råd - Gå kun igang med noget du føler dig sikker og tryg ved. Det er nemlig sådan at når man udforsker sin seksualitet kan man komme til at føle sig lidt presset, måske af andre mennesker, måske af sig selv og sin lyst. Men ved at huske på at man kun gør lige præcis det man virkelig har lyst til, så vil det også komme til at virke som en mere ægte følelse indeni maven.

Så, det korte af det lange er, giv dig selv tid til at finde ud af hvad du vælger at være, så dit valg bliver et sikkert valg. Og vælg kun noget du vil vøle dig tryg og sikker ved, for dermed bliver det en mere naturlig følelse.

En sidste ting, efter disse overvejelser, kunne være at snakke med din veninde om det. Men der er KUN hvis du føler dig tryg ved din situation og ved din veninde. Ved at snakke om det, kan I udveksle erfaringer og lyster, måske blive enige eller uenige om nogle ting. Men det kan også hjælpe i forhold til dit valg af seksualitet.

Jeg håber at du kunne bruge mit svar.

Mvh
Casper

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program