Forelsket eller ej?

brevkassespørgsmål

Forelsket eller ej?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 11 år 3 måneder siden

Kære cyberhus. Faktisk har jeg svært ved at kategorisere mit spørgsmål, så jeg har valgt den, der relaterer nogenlunde. Jeg er en forvirret pige, der for ikke mange måneder siden har fået en fantastisk ven. Jeg føler glæde og tryghed, når jeg er sammen med ham, føler mig værdsat og kan snakke med ham om ALT. Vi er blevet meget tætte på kort tid. Han har for nylig tilstået at han er helt væk i mig, hvortil jeg har sagt at jeg ikke følte det på samme måde og ville være virkelig ualmindeligt ked af at skulle ødelægge vores venskab. Vi har ladet det ligge siden, men så har jeg været en tur hjemme hos ham, hvor det gik op for mig, at jeg muligvis alligevel har lidt følelser for ham. Jeg er fuldt ud bevidst om at det ikke er i samme grad, og vi har snakket det igennem, så han kender til min tvivl nærmest så godt som jeg. Jeg har været ret så frustreret, da jeg ikke vidste hvordan jeg skulle blive klog på mine følelser. For jeg har op til flere gange haft lyst til at prøve hvordan det kunne være at kysse ham og generelt være intimt sammen med ham. Det har jeg så til en vis grad været, jeg har kysset ham og ligget halvnøgen med ham og han har kærtegnet min krop. Når jeg skriver det lige nu mærker jeg en underlig følelse i maven, som jeg ikke ved hvordan jeg skal tolke. Kan det være begejstring, glæde, "turn on"? Eller har man bare altid den fornemmelse i maven når man laver noget seksuelt relateret? For jeg ved ikke, om jeg eventuelt kan tage den med i min konklusion omkring hvad jeg føler for ham og "vil med ham". Noget af tiden vi var igang følte jeg mig tændt og havde en ustyrlig "kildren" i maven, mens jeg andre gange næsten havde lyst til at stoppe det. Og så alligevel ikke. Jeg ved at jeg føler et eller andet, men ikke om det er tilstrækkeligt. Hvordan kan jeg finde ud af det? Han gør mig glad, fylder en stor del af min hverdag og kan altid få mig til at smile og grine. Han forstår mig som ingen andre og elsker mig fuldt ud som jeg er, med hud og hår. Det er vel sjældent at man er lige forelskede i et forhold? Jeg er bare frustreret over ikke at kunne give helt så meget kærlighed igen.. Jah. Kunne fortsætte i hundrede år. Jeg håber meget på at du/I kunne vejlede mig bare en smule, for jeg er ét stort picasso værk i øjeblikket. Forhåbentlig tak..:)

Svar: 

Hej med dig

Det er nogle rigitge gode spørgsmål du stiller.

Som jeg læser dine spørgsmål, så står du med tanken om dine følelser er tilstrækelige og om dit venskab med ham kan gå i stykker på grund af følelser for hinanden. Svaret er ja til begge dele. Din kærlighed ER tilstrækkelig og god nok. Og ligesom med venskaber og kærester, så er der en lille chance for at tingene ikke fungerer.

Ser du, kærlighed er ligesom lykke. Det er absolut forskelligt fra person til person, hvordan det føles. Men én ting er helt sikkert. Kærlighed er noget som helt naturligt fylder os mennesker. Og hvornår skal kærlighed være tilstrækkeligt for at blive udlevet?

Du skriver at I er venner og har et stærkt venskab, som du selvfølgelig ikke vil have skal gå i stykker, men i langt de fleste tilfælde er de stærkeste forhold faktisk dem, som er bygget på et venskab, fordi et venskab i forvejen indeholder mange af de kvaliteter, som et kæreste-par skal opbygge undervejs. Tillid, tryghed, fælles glæde.

Du spørger om det er følelser eller et seksuelt "turn-on" du kan mærke indeni. Ud fra hvad du skriver, vil jeg mene at det er begge dele du kan mærke. For i de fleste tilfælde hænger de to ting helt naturligt sammen, og det ene kan sagtens komme efter det andet.

Jeg håbver du fik lige så meget ud af mit svar, som jeg gjorde af dine spørgsmål.

Mvh

Casper

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program